Najmlađi ludbreški umjetnici predstavili svoje radove na svojoj prvoj izložbi

Objavljeno: 14.06.2012. 10:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

U ludbreškoj galeriji ZB Art otvorena je izložba „Ljepota vatre.“

Polaznici Male škole keramike, crtanja i slikanja, Mia Abramović, Sven Abramović, Sven Abramović, Gašpar Haramija, Izabela Kežman, Tea Povijač, Nicol Sinković i Viktorija Zlatar te Ana-Marija Bahat, Lea Kovačić, Lori Premec i Marta Sedlar, pripremili su za kraj školske godine raznolike keramičke predmete zdjele, vaze, šalice, vrčeve, raznovrsne figure i drugo, svako od njih neponovljivo umjetničko djelo dok su pak slikari među njima u tehnici pastela, akrilika i akvarela izrazili se na raznolike načine, od mrtve prirode, pejzaža, apstrakcije.

– Vatra je pratila čovjeka u svim njegovim fazama života. Prvobitno se čuvala i održavala vatru u ognjištu, nije se gasila. Održavala je život, njena razarajuća snaga kao i njena djelotvornost vidljiva je do današnjih dana – kazala je voditeljica Male škole keramike, crtanja i slikanja, Štefanija Baranašić

O radovima je govorio i Zlatko Baranašić

– Glini možemo dati boju koju želimo, tako i svoj život možemo obojati i ići u pravcu koji ta boja određuje – kazao je Baranašić naglasivši vrijednost ove izložbe koja zaslužuje da bude viđena i izvan Ludbrega.

Izložbu je otvorio zamjenik ludbreškog gradonačelnika Božidar Hajsok

– Ova je izložba još jedno bogatstvo koje je grad primio na poklon, a već sam i ranije rekao da je ovaj mali prostor ponekad preveliki za naš grad. Ovo što danas gledamo, ovi uradci samo su dio upornog rada i svatko tko dođe u Ludbreg i uđe u ovu galeriju, naprosto je oduševljen onim što nalazi u ovom prostoru. Imam tu sreću i nesreću da znam za vaše probleme, ali siguran sam da u Gradu Ludbregu ima dovoljno snage da vas se podrži. Posebno vam zahvaljujem na kontinuiranom radu s mladima. – kazao je Hajsok.

Komentari