sudjeluju i susjedne općine..

Najveći projekt u povijesti ludbreškog Crvenog križa - 21 osoba zaposlit će se na programu pomoći starijim osobama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2018. 10:03

Zadnja izmjena: 21.03.2018. 10:11

Foto: Dominik Sever

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg započinje s provedbom projekta "Pomažemo sebi-pomažemo drugima" za koji će ostvariti 3.148.500,00 kuna bespovratnih sredstava.

To je najveći projekt u povijesti ludbreškog Crvenog križa, a kroz projekt će se zaposliti 21 osoba na programu Pomoći u kući starijim, bolesnim i nemoćnim osobama. Prema riječima gradonačelnika Dubravka Bilića, cijeli projekt obuhvaća oko 120 korisnika.

- Iz Ludbrega će se zaposliti 6 žena, a mi se tu kao Grad još bolje sjedinjujemo u problemima i na ovaj način ćemo tim ljudima koji su se zatekli u mukama pomoći da se bolje integriraju u društvo i da se ne osjećaju izolirano i zbog toga mi je ovaj projekt važan - rekao je Bilić i dodao kako je Ludbreg kao Grad pokazao da imaju kapaciteta voditi brigu o sugrađanima i onda kad ih drugi zaborave i ne omogućuju im da ostvaruju ono štro bi kao Grad trebali za svoje sugrađane.

Uz gradonačelnika, konferenciji su nazočili Robert Kranjčec, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg i Igor Franolić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg te načelnici susjednih općina (Martijanec, Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Sveti Đurđ) koji su također partneri na projektu.

Komentari