Nakon Popisa stanovništa 2011., slijedi i Kontrolni popis

Objavljeno: 27.04.2011. 19:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Nakon Popisa stanovništva 2011., Državni zavod za statistiku obavit će još i Kontrolni popis u svrhu ocjene obuhvata i kvalitete podataka prikupljenih popisom.

Državni zavod za statistiku obavijestio je danas da će se u razdoblju od 2. do 10. svibnja  2011. na području Varaždinske županije u nekoliko naselja provesti Kontrolni popis.

Kontrola se provodi u popisnim krugovima koji su izabrani metodom slučajnog uzorka, a nalaze se u naseljima: Varaždin, Beretinec, Slanje, Škriljevec, Vinogradi Ludbreški, Madžarevo, Hrženica, Gornji Kućan i Marčan.

Cilj Kontrolnog popisa je ocjena obuhvata i kvalitete podataka prikupljenih popisom. Podaci prikupljeni Kontrolnim popisom koriste se isključivo u statističke svrhe, a Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u RH 2011. osigurana je puna zaštita prikupljenih podataka.

Iz DZS-a mole stanovnike navedenih naselja za razumijevanje i suradnju  s popisivačem koji će pri dolasku u kućanstvo pokazati ovlaštenje Državnog zavoda za statistiku.

Svojim sudjelovanjem i točnim odgovorima na postavljena pitanja stanovnici će omogućiti  da Kontrolni popis 2011. bude kvalitetno proveden, što će osigurati i kvalitetniju analizu popisnih rezultata.

DSZ napominje da za članove svoga kućanstva građani pripreme osobni identifikacijski broj ili broj osobne iskaznice kako bi ih popisivač mogao upisati u obrasce.

Komentari