Namještaj, prehrambeni i higijenski proizvodi za djecu u Zajednici Cenacolo

Objavljeno: 20.12.2013. 08:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Predstavnici varaždinskog Radija Sjeverozapad su u četvrtak, 19. prosinca, poklonima razveselili stanare Kuće sv. Josipa Radnika u Varaždinu, a posebno one najmlađe.

Predali su im ormare za dječju igraonicu te dječje pelene i higijenske proizvode nabavljene sredstvima prikupljenima tijekom Humanitarnog turnira u beli RSZ-a, kao i naknadno donirane prehrambene proizvode.

Nakon što je na turniru, održanom 21. studenoga ove godine u caffe baru "Picabia" u Varaždinu, šezdesetak osoba iz varaždinskog i međimurskog sportskog, kulturnog, političkog i društvenog života, predstavnika medija te slušatelja RSZ-a, za djecu u Zajednici Cenacolo doniralo ukupno 2 750 kuna, u dogovoru sa stanarima Kuće sv. Josipa Radnika u Varaždinu, kupljena su dva ormara za dječju igraonicu te još neke potrepštine za djecu.

Predstavnici RSZ-a tu su donaciju predali zajedno s većom količinom voća, povrća i drugih prehrambenih proizvoda, koje su naknadno donirali Gradska tržnica Varaždin i zakupci na varaždinskom placu.

 Zajednica Cenacolo pomaže osobama koje se bore s raznim vrstama ovisnosti, a u Kući sv. Josipa Radnika u Varaždinu pruža smještaj obiteljima, odnosno majkama i očevima, koji su u program rehabilitacije ušli zajedno s djecom. Tamo je trenutno desetak odraslih osoba te šestero djece u dobi od 18 mjeseci do četiri godine.

U ime Zajednice Cenacolo donaciju je primio Ivica Dobranić koji je istaknuo da su, nakon što je prošle godine muška bratovština Sv. Josip Radnik prenamijenjena u miješanu kuću za majke odnosno obitelji koje u Zajednicu ulaze s djecom, uredili prostore za djecu u kojima im je nedostajalo namještaja, pa im je drago da su ovom donacijom riješili taj problem.

- Otkada su u kući i djeca, imamo povećane potrebe za voćem i povrćem, trebamo i pelene za mališane, pa nas je ova donacija sve jako razveselila. Zahvaljujemo dobrim ljudima koji su se uključili u akciju Radija Sjeverozapad te nam pružili pomoć koja nam je itekako dobrodošla. Hvala i na slatkišima i voću koje su također donirali sudionici turnira u beli, a koji su nam predani ranije te smo njima razveselili djecu na blagdan Svetog Nikole, istaknuo je Dobranić.

I Radio Sjeverozapad još jednom zahvaljuje na donacijama svim sudionicima turnira te partnerima koji su pomogli u organizaciji: caffe baru Picabia, tvrtkama Alpha-M, Domina-M, Tipo marketing, Areni Varaždin, Tjedniku eVaraždin, restoranu Angelus, Carlsbergu, TIVA Tiskari, cvjećarnici Flora Rustica, OPG-u Đuran, Seljačkom turizmu Crnko i Experience luxury perfumes, kao i Gradskoj tržnici Varaždin i zakupcima na varaždinskom placu koji su se naknadno uključili u akciju i donirali zdrave domaće proizvode.

Komentari