Nastavak dobrih vijesti

Gradu Lepoglavi odobren novi projekt energetske obnove vrijedan 1,2 milijuna kuna

Na samom početku nove 2019. godine, na adresu Grada Lepoglave stigla je još jedna dobra vijest. Ministarstvo graditeljstva odobrilo je Gradu Lepoglavi projekt energetske obnove zgrade gradske uprave.
Objavljeno: 12.01.2019. 10:10

Zadnja izmjena: 12.01.2019. 10:19

Na samom početku nove 2019. godine, na adresu Grada Lepoglave stigla je još jedna dobra vijest. Ministarstvo graditeljstva odobrilo je Gradu Lepoglavi projekt energetske obnove zgrade gradske uprave.

Riječ je o projektu vrijednom 1. 215.973,71 kuna koji je Grad Lepoglava prijavio na natječaj "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" kojeg za Ministarstvo graditeljstva provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradu Lepoglavi odobreno je financiranje nešto više od polovice projekta odnosno više od 50 % ukupno opravdanih troškova. Radi se o iznosu od 606.416,70 kuna kojima će Ministarstvo graditeljstva sufinancirati realizaciju projekta.

- Ovo je godina u koju smo krenuli s najvećim gradskim proračunom dosad i u kojoj planiramo realizaciju niza kapitalnih i za građane te razvoj Grada važnih projekata. Dio sredstava osigurali smo proračunom, a dio, što je izuzetno važno i što je naša dugogodišnja orijentacija, osigurat ćemo kao i u ovom slučaju iz drugih izvora odnosno kroz natječaje resornih ministarstava i fondova Europske unije – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić dodavši da je kroz ovaj natječaj, koji je isključivo namijenjen energetskoj obnovi zgrada javnog sektora, osigurano sufinanciranje energetske obnove objekta te uvođenja i korištenja obnovljivih izvora energije što će rezultirati ostvarivanjem znatnih ušteda.

Naime, kako je istaknuo Damjan Županić, direktor Turističko kulturno informativnog centra, gradske tvrtke koja je za Grad Lepoglavu pripremila projekt, potrošnja energije u objektu će nakon energetske obnove biti smanjena za više od 50 %. Pored toga, emisije štetnih plinova smanjit će se za 41.68 %. 

Komentari