Natalija Martinčević prijavljena: Službenim autom privatno putovala u Pulu

Objavljeno: 09.06.2014. 15:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: eVaraždin.hr

Glasnogovornica Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić potvrdila nam je da je policija zaprimila prijavu zloupotrebe sredstava poreznih obveznika protiv zamjenice varaždinskog gradonačelnika Natalije Martinčević.

Prijavu je predala, kako se navodi, grupa poreznih obveznika, a odnosi se na to da je Natalije Matinčević koristila službeni automobil Grada Varaždina u privatne svrhe, odnosno svoja putovanja u Pulu.

Policija pak poduzima zakonom propisane mjere i radnje što se tiče ove prijave.

Natalija Martinčević je o nastaloj situaciji poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Službeno vozilo Grada koristila sam prema važećem Pravilniku i putovala na više destinacija u Hrvatskoj; Zagreb, Osijek, Split, Čakovec i ostale, pa tako i u Rijeku, kao što su to činili i svi koji na službeni automobil imaju pravo. Iz navedenog ispisa se naravno ne vidi o kojem se službenom automobilu radi, tako da je odmah jasno da se radi o zlonamjernim konstrukcijama.

Upravo zbog brige za porezne obveznike, odnosno svoje sugrađane, kao dogradonačelnica sam se odrekla prava na naknadu za svoj rad, a uz to sam se odrekla i gotovo svih dnevnica koje nisam naplaćivala premda sam na to imala pravo.

Činjenica da odricanje prava na plaću, naknade i dnevnice nisu praksa u Hrvatskoj, jasno pokazuje moj stav vezan uz  trošenje sredstava poreznih obveznika i stoga osobno podržavam i pozdravljam ovakvo propitivanje jer građani imaju pravo znati kako se ponašaju politički dužnosnici i službenici.

U tom ću se smislu i ja priključiti ovoj inicijativi i kao saborska zastupnica tražiti očitovanje svih dužnosnika grada Varaždina i Varaždinske županije i to kao izvješća o korištenju službenih vozila, službenim putovanjima, troškovima tih putovanja kao i isplaćenim dnevnicama.

Napomenula bih i da je odlukom gradonačelnika, meni kao zamjenici gradonačelnika službeno vozilo oduzeto dok gradonačelnik i drugi zamjenik kao i neki pročelnici službena vozila i nadalje koriste.

Obzirom da ispis uređaja posjeduju samo službe Grada, može se isčitati od kuda je prijava došla pri čemu je jasno da se ne radi o zaštiti interesa građana već o nastavku političkog nasilništva, što je našim sugrađanima već potpuno jasno.

Komentari