ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

Neven Maruševec, predsjednik ŽRK Koka: "Želimo postići veću suradnju između ekipa svih uzrasnih kategorija!"

Objavljeno: 11.04.2019. 17:03

Zadnja izmjena: 12.04.2019. 19:00

Ženski rukometni klub Koka održao je godišnju Skupštinu na kojoj je istaknuta kako je protekla godina i sezona bila najbolja u povijesti kluba. A, osim toga obilježena je i jubilarna 50-ta godišnjica od osnutka kluba.

Predsjednik ŽRK Koka Neven Maruševec ukratko je prokomentirao je proteklu godinu i sezonu. - Prošle godine obilježili smo 50-tu godišnjicu kluba i to je već uspjeh, a onda su tu i rekordni sportski rezultati, 3. mjesto u 1. HRL, polufinale Kupa, nastup u Challange Cupu, odlični rezultati rada u mlađim uzrasnim kategorijama. Međutim, mi stalno hoćemo više pa sada želimo postići veću suradnju između ekipa svih uzrasnih kategorija, kako bi dobili više kvalitetnih igračica za seniorsku ekipu. Moramo promijeniti pristup i svi se podrediti klupskom cilju. Razumijem ja da svaki trener hoće da njegova selekcija bude što bolja i postiže što bolje rezultate ali moramo premostiti parcijalne interese. Klupski cilj je da igračice koje odskaču kvalitetom, izrazitom voljom za radom i svime onime što krasi potencijalnu vrhunsku igračicu budu u individualnom procesu treniranja, akceleraciji u uzrasnim kategorijama ako treba i da što prije napreduju na putu prema prvoj ekipi, naglasio je Maruševec svjestan činjenice i da su potrebne igračice izvan Varaždina kao pojačanja ekipi. 

Stvaranje igračica

- Pojačanja trebaju jer nemamo na svim pozicijama igračice potrebne kvalitete. Ali igračice koje dovodimo moraj ubiti znatno bolje od domaćih igračica, jer ako su iste ili tu negdje onda domaće igračice imaju prednost, kategoričan je Maruševec.

Od prijedloga za narednu godinu i naredno razdoblje prihvaćena je i obveza izrade Strategije razvoja kluba. - U procesu smo izrade Strategije razvoja kluba, kako bi postavili okvire za sve ovo što želimo provesti a ono na što bi htjeli staviti naglasak je ukratko selekcija i stvaranje igračica, ponovio je još jednom Maruševec.

Izvršni direktor kluba Damir Premužić napravio je pregled rezultata i svih aktivnosti kluba uz napomenu da je ŽRK Koka nositelj kvalitete i razvoja rukometa u cijeloj regiji, a ne samo Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Dijelom o tome govore i nagrade, pa je tako ŽRK Koka prošle godine dobio nagradu za ekipu godine od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, plaketu Grada Varaždina za Dan grada Varaždina te jubilarnu nagradu za 50 godina neprekidnog rada i natjecanja od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Okvirni plan za narednu sezonu sličan je kao i ovogodišnji a to je plasman od 3. do 5. mjesta u 1. HRL za žene, polufinale Kupa i da se mlađe uzrasne kategorije plasiraju na državnu završnicu. Tako je i Proračun kluba za ovu sličan prošlogodišnjem i iznosi 1.260.077 kuna. Ukoliko se seniorska ekipa plasira u Challenge Cup Proračun će se vjerojatno povećati za iznos koji je potreban u konkretnom slučaju.

Članovima skupštine još su se u ime NO obratili Marko Santo, Marinko Šipoš, viši savjetnik za sport Grada Varaždina, Josip Posavec, predsjednik Udruge rukometnih sudaca Hrvatske, te Rajo Jeftić tajnik Rukometnog saveza Varaždinske županije.   

Komentari