Varaždinci u Bukureštu protiv Dinama bez ikakvih imperativa

Objavljeno: 28.07.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U četvrtak (danas) varaždinski nogometaši igraju svoju 43. europsku utakmicu, protiv Dinama iz Bukurešta, s početkom u 20 sati po hrvatskom vremenu...

Varaždinci su u srijedu doputovali u Bukurešt, gdje ih u četvrtak čeka utakmica s bukureštanskim Dinamom. Radi se o vrlo snažnoj ekipi, koja je lani u Rumunjskoj svladala i splitski Hajduk rezultatom 3:1, ali potom „pokleknula“ u „paklenom“ Poljudu, gdje su izgubili rezultatom 3:0.

Nažalost za sve varaždinske zaljubljenike u nogomet, „krojači“ su trenutno „miljama daleko“ od Hajduka, stoga je i to dokaz da su Rumunji odlična momčad. Respektira ih i stručni stožer Varaždinaca, upozoravaju da ne smije biti dekoncentracije niti milisekunde, ukoliko se želi ostvariti bilo kakav solidniji rezultat.

Varaždinci nemaju što izgubiti u ovom susretu, nitko ne očekuje ništa više, osim da "skupo prodaju kožu". Dinamo je trenutno veliki favorit, a da je možda ostao igrački kadar od prošle sezone, ili s početka priprema, šanse ne bi bile tako mimalne, ili tek teoretske.

Što se igračkog kadra tiče za ovu utakmicu, dobra vijest je da će izgleda Golubar ipak moći od prve minute. Sastav bi trebao biti sljedeći: Krklec - Tkalčić, Sušac, Gluhak, Šimek – Brlečić, Aganović - Sačer, Glavina, Golubar – Vugrinec.

Od prve minute će u „vatru“ i Alen Gluhak, povratnik u redove varaždinskog prvoligaša, što će mu biti prva službena utakmica u prvih 11. Potsjetimo, Gluhak je nakon juniora početkom 2007. godine prešao u Slobodu, na posudbu, pa je nakon peripetija i pogrešaka kod registracija, kasnije vraćen u Varteks, no na kraju sezone je ponovno otišao, u Zagreb na studij te je igrao za klubove iz „zagrebačke zone“, Goricu, Strmec i Zeline. Vratio se u Varaždin, a debitirat će upravo u važnoj utakmici u Bukureštu.

-Mislim da su mi te godine pomogle mnogo, igrao sam sve utakmice i imao punu minutažu, a povratak u Varaždin došlo mi je kao ostvarenje velikog sna. Sad ću konačno dobiti i pravu priliku da se pokažem i ne mislim je profućkati", rekao je Gluhak za SportNet.hr.

Po dolasku u Rumunjsku, Toplak je bio dobro raspoložen, svjestan vjerojatno da nema što izgubiti. Izjavio da se najviše pribojava, upravo njih samih, da momčad ne podlegne pritisku, a čak se i našalio, da se nada "prekidu" utakmice i registraciji susreta 3:0 u korist Varaždina.

Više u izjavi koju je dao Ivani Strahiji za  SportNet.hr.

Komentari