Mladi Varaždinci na krilima Vugrinca do velike pobjede

Objavljeno: 09.04.2011. 23:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Nogometaši varaždinskog prvoligaša nadigrali su slavni Hajduk u svim elementima igre i zasluženo pobijedili rezultatom 3:0...

Tek oko dvije tisuće gledatelja došlo je  na varaždinski stadion, pogledati derbi protiv Hajduka. Iako smo se tijekom jutra sa sjetom prisjetili vremena kada je stadion bio krcat, gledatelji su ipak odabrali neku drugu destinaciju u subotu uvečer, a možda su ostali kod kuće i gledali susret pred TV ekranima.

Vučević je za Varaždina odabrao prilično pomlađeni sastav, natjeran brojim ozljedama i kartonima, tako je primjerice od prve minute susret započeo i bivši Varteksovac Mario Sačer.

Prvo uzbuđenje na varaždinskom travnjaku dogodilo se u 7. minuti, kada Vugrinec izvodi korner, prizemnu loptu šalje u kazneni prostor, Glavica ju propušta, natrčava Šafarić, čiji udarac je blokiran.

Svi oni koji nisu došli na utakmici mogu požaliti, jer smo gledali odlično prvo poluvrijeme, a već od 12. minute "krojači" su vodili, nakon gola Davora Vugrinca.

1:0 Vugrinec (12. minuta) - Bila je to odlična akcija Varaždinaca, gdje je Glavina na desnoj strani pronašao Glavicu, koji upošljava neometanog Vugrinca, a napadaču Varaždina nije bilo teško glavom matirati Subašića.

Samo minutu kasnije i Šimek je u prigodi no obrana Hajduka čisti u posljednji tren. Bilo je «gusto» pred golom Splićana i u 19. minuti, kada prvo Glavica prijeti po desnoj strani, a u nastavku akcije šutom pokušava Filip Škvorc, no lopta odlazi preko gola. Iz slobodnog udaraca pokušao je i Šafarić u 22. minuti.

Splićani su u polju možda bili dominantniji, ali u prvih 30 minuta nisu imali prave prigode. Navijači Varaždina mogu žaliti što možda i prednost domaće ekipe nije bila izraženija u tom dijelu igre.

Do kraja poluvremena jalova nadmoć Splićana se nastavlja, ali pogotka nije bilo.

U nastavak igrači Samira Toplaka ulaze jednako agresivno kao u prvo poluvrijeme. Rezultiralo je to novim pogotkom, ovogo puta u režiji Marija Brlečića.

2:0 Brlečić (52. minuta) - Varteksov veznjak odlično štopa loptu na dvadesetak metara, okreće se i lijevicom tuče precizno u Subašićevu mrežu.

Torcida od primljenog pogotka pjeva 10 minuta na Jugu - "Što učinio si ti, od život moga, zašto dao si mi ti samo praznu bol"...A onda je uslijedila i mala bakljada.

U tom trenu i najbolja prigoda Splićana, udarac Tomasova pod gredu, koji brani Krklec. Hajduk nešto pokušava, ali i dalje bez većih prigoda. Na drugoj  strani Varaždin igra vrlo zrelo, kontroliraju utakmicu.

Torcida mijenja taktiku na južnoj tribini, pa petnaestak minuta prije kraja skandiraju "hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu.." Vjerojatno se ipak radilo o ironiji, jer igrači trenutka do tog trenutka nisu stvorili niti jednu zreliju prigodu.

Točku na i jedne prekrasne varaždinske predstave, stavio je Davor Vugrinec svojim drugim pogotkom.

3:0 Vugrinec (82. minuta) - Varaždinci su krenuli u polukontru, a Adnan Aganović je nesebično uposlio Davora Vugrinca, koji iskusno pogađa za konačnih 3:0.

Zaradio je Davor Vugrinec zasluženi pljesak na kraju, nešto ranije i Dejan Glavica...uz skandiranje.

Krojači su odradili odličan susret, a sada to samo moraju ponoviti protiv Cibalije...i kup Uefa se opet igra u Varaždinu.


Varaždin – Hajduk 3:0 (1:0)

Varaždin. Gradski stadion. Gledatelja: 2000. Suci: Pejin (Donji Miholjac), Grgić (Osijek), Barišić (Osijek).

Varaždin (4-2-3-1) – Krklec – Šimek, D. Škvorc, Conjar, Kvesić – Šafarić (od 71. Posavec), Brlečić – Glavica (od 81. Aganović), Glavina, F. Vugrinec (od 88. Hojski). Trener: Samir Toplak.

Hajduk (4-2-3-1) – Subašić – Oremuš, Maloča, Jonjić, Jozinović – Andrić, M. Ljubičić (od 58. Tomasov) - Sačer, K. Ljubičić (od 71. Brkljača), Tičinović (od 71. Ah. Sharbini) –  Vukušić. Trener: Goran Vučević.

Komentari