NK Varaždin: "Rat" predsjednika Horvata i trenera Toplaka

Objavljeno: 11.08.2011. 15:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Kao da situacija u NK Varaždinu ionako nije dosta teška, sad je izgleda došlo i do malog „rata“ između predsjednika kluba Zlatka Horvata i trenera Samira Toplaka. Iako krstari Jadranom, Horvat je pronašao vremena da se putem jednog medija obračuna sa trenerom Toplakom koji se u proteklih desetak dana „usudio“ zamoliti predsjednika i Upravu kluba da mu osiguraju normalne uvjete za rad.

Možda i prvi put od kada je preuzeo trenersku klupu Samir Toplak se nije pojavio na redovitoj konferenciji za novinare dva dana uoči važne utakmice u Rijeci.

Tajna Toplakov nedolaska na konferenciju za novinare navodno se krije u izjavama predsjednika kluba Zlatka Horvata koji se sa godišnjeg odmora javio novinaru Sportskih novosti kako bi preko tog medija javnosti poručio da mu je "pun kufer Toplakovih izjava i da Toplak više visi na Facebooku nego na terenu“.

Naglasio je Horvat da će o situaciji u klubu i možebitnim otkazima raspravljati Izvršni odbor kluba jednom kad se on lijepo osunčan vrati sa godišnjeg odmora.

Zanimljivo, Horvatu njegovi kolege iz Izvršnog odbora nisu bili potrebni kad je donosio odluku o imenovanju Damira Lacka novim direktorom Škole nogometa. Tu, dugoročno možda i najvažniju odluku vezanu uz struku, Horvat je donio sam.

Goropadni predsjednik Zlatko Horvat, koji igračima i zaposlenicima kluba kojeg vodi nije osigurao plaće za proteklih deset mjeseci, preko Sportskih novosti bijesno je poručio da bi „Toplak zaista mogao razmisliti o podnošenju ostavke jer je NK Varaždin zadnji na tablici bez osvojenog boda“.

Predsjednik Horvat pritom je valjda zaboravio da je Toplakova ekipa na terenu osigurala klubu nekoliko stotina tisuća eura iz blagajne UEFA-e na račun uspješnih nastupa u Europi i da je Toplakova ekipa svojim nastupima u Europskoj ligi zaradila simpatije cijele hrvatske i dijela rumunjske javnosti. Što klub nije kapitalizirao u smislu dovođenja nekog sponzora. A to sigurno nije pogreška Samira Toplaka.

Predsjednik Horvat vjerovatno je zaboravio i da je klub u proteklih nekoliko mjeseci zbog neisplaćenih plaća napustilo osam, prošle sezone standarnih igrača te da se na sličan potez spremaju i još neki prvotimci poput Glavice, Sušca i Brlečića.

No, sve to predsjedniku Horvatu koji krstari Jadranom uopće nije bitno. Za predsjednika kluba najveći je problem NK Varaždina trener Samir Toplak koji odbija gledati svijet „kroz ružičaste naočale“ pa tu i tamo podsjeti Upravu i predsjednika kluba da bi mogli njemu i ekipi osigurati normalne uvjete za rad.

Problem je u tome da je Samir Toplak čovjek koji je shvatio da živi u 21. stoljeću i zna se koristiti računalom i ima profil na jednoj društvenoj mreži gdje povremeno komunicira sa navijačima i prijateljima.

Podsjećamo, svoje profile na društvenim mrežama preko kojih svakodnevno komuniciraju sa javnošću imaju između ostalih i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, saborski zastupnici Dragutin Lesar i Nenad Stazić, godinama je bio aktivan i bivši gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, a aktivni su i gotovo svi vodeći svjetski sportaši među kojima su i Usain Bolt, Novak Đoković, Wayne Rooney i Rio Ferdinand...

Samir Toplak se inače nakon predsjednikovog intervjua Sportskim novostima odlučio povući iz javnosti i navodno više ne želi davati izjave za medije. Pokušali smo ga kontaktirati no ne odgovara na naše pozive.

Redovitu konferenciju za novinare dva dana prije utakmice u Rijeci vodio je tako pomoćni trener Branko Lađević. I to sam jer u NK Varaždinu su svi osim trenera i nogometaša na godišnjem odmoru, pa tako i glasnogovornik kluba.

Komentari