NK Varaždin prijavljen disciplinskim tijelima UEFA-e

Objavljeno: 10.12.2011. 10:56

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Andrej Švoger/ Cropix

NK Varaždin koji se ove sezone takmičio  u Europskoj ligi prijavljen je od strane u UEFA-e njezinim disciplinskim tijelima, pošto klub nije izvršio obveze prema igračima, trenerima i zaposlenicima.

UEFA je pod posebnu pozornost stavila sve klubove koji koji sudjeluju u njezinim natjecanjima pa su se tako pod monitoringom našla i četiri hrvatska kluba. Osim Varaždina i Hajduka koji je pod monitoringom, to su Dinamo i Split koji  su po njihovim izvješćima izvršili sve obveze.

-Dinamo i Split su, po njihovim izvješćima, izvršili sve obveze, Hajduk samo djelomično pa je nad njime nastavljen monitoring, dok je za Varaždin konstatirano da nije izvršio obveze prema igračima, trenerima i zaposlenicima, pa ga je UEFA prijavila svojim disciplinskim tijelima- kazala je voditeljica međunarodnog odjela HNS-a Ivančica Sudac za Novi list i napomenula da se u svrhu pomoći klubovima rok za izdavanje licenci pomiče s 1. na 10. svibnja.

Direktor Varaždina Zlatko Ivanković odluku UEFA-a nije želio komentirati, a nada se da će Varaždin uskoro izvršiti određene obveze vezanu uz licenciranje.

- Tu je prijavu napravio Hrvatski nogometni savez. To je jedna situacija koja je van svake pameti s obzirom na teško stanje u kakvom jesmo. Igranje u Europi ostavlje neke konzekvence, a na nama je da stvorimo normalne uvjete za dobivanje licence- istaknuo je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Hoće li Varaždinci srediti stanje i dobiti licencu vidjet ćemo.

Komentari