NK Varaždin: White Stonesi nisu imali pravo na ime Varteks i obilježja kluba

Objavljeno: 29.04.2013. 16:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Nakon prošlotjedne priče oko naplaćivanja dolaska interventnih policajaca na utakmice NK Varteksa i odgovora PU Varaždinske, na njihove tvrdnje, javili su se i iz NK Varaždina.

>> NK Varteks: Policija nas je natjerala da platimo specijalce na utakmici protiv Zagorca

>> PU varaždinske: Za White Stonese je potrebno policijsko osiguranje

Naime, u dopisu policije navodi se da je NK Varteks, iz prve lige izbačen u najniži rang natjecanja, što je netočno, jer se ovdje radi o novosnovanom NK Varteksu. Sve to "smeta" čelnike NK Varaždina, koji su pravni-slijednik nekadašnjeg NK Varteksa.

Tvrde i da je ime kluba NK Varteks, unatoč ranijoj promjeni, i dalje bilo registrirano u Zavodu za intelektualno vlasništvo te da su navijači White Stonesi uzeli grb i ostala obilježja kluba.

Priopćenje iz NK Varaždina donosimo u cijelosti...

"Potaknuti nedavnim priopćenjem PU Varaždinske,  te nastojanjem da zainteresiranoj sportskoj javnosti  pojasnimo sve nedoumice oko imena i statusa nekadašnjeg nogometnog prvoligaša NK Varaždin (ex Varteks) dajemo slijedeći priopčenje.

Najtrofejniji varaždinski nogometni klub NK Varaždin  osnovan je 1931. godine . Tijekom svoje bogate sportske povijesti klub je promijenio četiri imena: Slavija (do 1945.) u N.K. Tekstilac (do 1958.)u N.K. Varteks (do 2010.) te u N.K. Varaždin, kako „Klub“  nosi ime danas. Suprotno raznim medijskim tvrdnjama spomenuti klub nije ugašen, on postoji i  djeluje. Klub se nalazi  u završnom postupku pretvorbe i privatizacije iz udruge građana u sportsko trgovačko društvo. Danas „Klub“ okuplja preko sto pedeset  djece koja se natječu u 1. HNL-i za juniore, kadete  i pionire.

Do nerazumijevanja dolazi zbog toga što je dio nekadašnjih navijača, poznatijih pod imenom White Stones, razočaran promjenom imena N.K. Varteks u N.K. Varaždin uspio u Državnom uredu za opću upravu registrirati novi  klub u Kučan Marofu istog imena,  unatoč tome što je ime N.K. Varteks tog trenutka  bilo zaštićeno kod Zavoda za intelektualno vlasništvo, te što pod  tim komercijalnim imenom postoji  tvrtka Varteks. Osim imena, navijači pod imenom White  Stones uzeli su i ostala obilježja Kluba na koja nisu imali pravo (grb, logotip) što je još više dovodilo do dodatne zabune kod tradicionalnih navijača našeg Kluba.

Klub koji djeluje pod imenom N.K. Varteks nije slijednik N.K. Varaždin,  i nema nikakvih dodirnih točaka sa današnjim N.K. Varaždinom (ex Varteks )

Stoga molimo  PU Varaždinsku da izvrši ispravak svog priopćenja od 26.04.2013 god. a  koje e odnosi na rečenicu.

„ N.K. Varteks natječe se u II Županijskoj nogometnoj ligi, skupina Istok, u kojoj je premješten nakon ispadanja iz I Hrvatske nogometne lige."

Komentari