Varaždinski nogometaši teškom mukom do druge pobjede

Objavljeno: 03.12.2011. 16:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon podosta muke, primljenog gola gotovo i prije prvog sučevog zvižduka, nogometaši Varaždina preokrenuli su susret u nastavku igre, golovima Vugrinca i Sačera stigli do druge prvenstvene pobjede...

Varaždin – Šibenik (0:1)

Varaždin, stadion Varteksa. Gledatelja: 200. Suci: Mlakar, Krmar, Jureša (svi Zagreb).

Strijelci: 0:1 Jakoliš (2), 1:1 Vugrinec (62), 2:1 Sačer (85)

Varaždin (4-2-3-1) Dreven – Rašić, Jhonnes, Lončar, Šimek – Golik (od 82. Cerovečki), Golubar – Pajač (od 67. Antolek), Glavina, Vugrinec – Tokić (od 52. Sačer). Trener: Branko Janžek.

Šibenik (4-2-3-1) Slavica – Golub, Tabula, Spahija, Blaić – Živković, Pešić (od 70. Kendeš) – Vuk (od 63. Živković), Španja, Malčić – Jakoliš. Trener: Goran Tomić.

Već na samom početku, po tko zna koji puta ove sezone, gosti su u Varaždinu poveli, ovaj puta već u 2. minuti, kada Jakoliš bježi neopreznoj obrani domaćina i pogađa za vodstvo Šibenika.

Neugodan pogodak od ekipe koja se nalazi u jednako velikim problemima, kao i domaćin, a u „barokni grad“ doputovala je s polovicom juniora, no i takva je uspjela na početku utakmice zagorčati život Varaždincima.

Do poluvremena varaždinski nogometaši nisu se uspjeli pribrati, gosti su se vješto branili, tako da i nije bilo velikih iznenađenja do odmora.

U nastavak Janžek ulazi bez promjena u sastavu, ali vrlo brzo mijenja Tokića za Sačera. Unatoč tomu, prvu bolju prigodu imali su gosti. Strijelac prvog pogotka, Antonio Jakoliš, bio je u prigodi postići i drugi pogodak, u 56. minuti, ali Dreven vadi loptu ispod prečke.

I kada se već činilo da Varaždinci ne mogu zabiti gol nikad, Vugrinec lijepo prolazi po lijevoj strani, tik pred gol-aut linijom zavrće u sredinu, a u bloku netko od Šibenčana igra rukom. Unatoč prosvjedu Šibenčana, Vugrinec uzima loptu i sigurno postiže gol za izjednačenje.

Kapetanu Varaždinaca to je 124. prvenstveni gol, a od Igora Cvitanovića, preostala su mu još dva gola, za poravnanje na prvom mjestu vječite liste strijelaca.

Odličnu prigodu iz slobodnog udarca kapetan Varaždinaca ima i u 72. minuti, kada odlično puca, ali lopta završava u gredi.

Igralo se obostrano otvoreno na obje strane, Janžek je u napad poslao i visokog Brazilca Jhonnesa, a upravo Brazilac jednu dobru ubačenu loptu prebacuje do Vuge, ovaj produžuje do Sačera, koji ju samo sprovodi u mrežu.

Samo minutu po primljenom golu, Šibenčani imaju dobru prigodu vratiti se u meč, ali Jakoliš puca pored gola. Do kraja utakmice Varaždinci su tako uspjesli sačuvati stečenu mininalnu prednost za "super-vrijedna" tri boda.

Igrom su međutim, ponovno razočarali, ali tijekom zimske stanke, trebat će napraviti pravo malo čudo, ukoliko žele na proljeće do ostanka u ligi.

Izjave nakon utakmice:

Goran Tomić - "Čestitke Varaždinu, na kraju nismo mogli niti ništa više očekivati, kada je utakmice završilo čak pet juniora. Danas smo imali samo dva igrača iz prvih 11, Jakoliš i Malčić. Domaćin je više htio, napadao, mi smo se dobro branili u prvom poluvremenu, ali u drugom smo popustili. Imam osjećaj da je kazneni udarac, koji ne želim komentirati, prelomio utakmicu."

Branko Janžek - "Nismo dobro igrali, ne mogu biti zadovoljan, unatoč prividnoj inicijativi. Opet smo na samom početku popustili, primili nesmotreno gol. Unatoč mladim igračima, Šibenik je dobro djelovao, kvalitetno su se branili, stoga sam sretan da smo stigli do pobjede. Raduje me što konačno imam mogućnost da s klupe donesemo pomak u igri, što se danas pokazalo. Sretan sam zbog tri boda, moramo se pojačati i dodatno raditi za proljetni dio sezone."

Komentari