evo najave

Novi Marof: Gradonačelnik najavio uređenje društvenih domova i sportske infrastrukture

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2019. 11:24

Zadnja izmjena: 27.04.2019. 11:28

Uz projekte koji su u tijeku, poput primjerice obnove društvenih domova, Grad Novi Marof priprema nove projekte koje će prijavljivati na raspoložive natječaje. Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, najavio je po dva projekta u Makojišću Gornjem i Novom Marofu.

Kako je objasnio Jenkač, sljedeći projekt je dom u Makojišću Gornjem kojeg će kandidirati na natječaj LAG-a.-  Grad će, kao lokalna samouprava, pripremiti projekt obnove društvenog doma u Makojišću Gornjem, a naša komunalna tvrtka Novokom je pripremila projekt, s građevinskom dozvolom, uređenja nadstrešnice na tržnici u Novom Marofu - rekao je Jenkač i dodao da su druga dva projekta sportske infrastrukture. Kako je objasnio, prijavit će dva projekta - jedan je uređenje malonogometnog igrališta u Makojišću Gornjem, a drugi uređenje dijela centralnog nogometnog igrališta u Novom Marofu.

Što se tiče društvenih domova, u tijeku je obnova onih u Sudovcu, Završju i Orehovcu, a uz planove za dom u Makojišću Gornjem, na red će doći i završetak obnove doma u Strmcu. Naime, trenutno se projektira vanjska ovojnica doma na kojem je prije dvije godine uređeno krovište.

- Sad treba završiti projekt s fasadom i određenim popravcima s obzirom da se radi o dograđivanom objektu. Dom u Strmcu je u punom pogonu, dva poslovna subjekta su u najmu, dućan i kafić, tu su i prostor za vatrogasce i prostor za mjesni odbor, za građane. Kad se urede takvi domovi, oni postaju centri zbivanja u tim naseljima - zaključio je Jenkač.

Komentari