Novi Marof ulazak u EU slavi "Spraviščem na Gradišće" i vatrometom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.06.2013. 10:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju proslaviti će se u nedjelju, 30. lipnja, i u Novom Marofu.

Od 10 do 18 sati u Mađarevu održava se "Spravišče na Gradišće" na prostoru etno parka Gradišće.
"Spravišče na Gradišće" je događaj koji organizira KUD "Marof" u sklopu projekta EURO FOLK, inicijative mladih koja je i financirana kroz EU program "Mladi na djelu" te je i jedan od ciljeva projekta da građani saznaju više o Europskoj uniji i što znači biti građanin EU. Domaćin ovog događaja je Etno udruga "Greben" iz Mađareva, a ostali partneri su KUD "Remetinec", ŠRD "Ključ", Likovna udruga "LUNOM" i udruga "Gotali" iz Gotalovca, pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, a medijski pokriva Radio Novi Marof.

U prijepodnevnim satima s početkom u 10 sati održat će se najviše radionica gdje će građani moći vidjeti kako se prije živjelo i radilo na selu, kako se pripremala pogača, kruh, pera i ostala hrana, bit će tu i više kreativnih radionica kako za djecu tako i za odrasle gdje moći izrađivati razne ukrase i učiti od iskusnih članova udruga.
Poslijepodne je rezervirano za folklor, pjesmu i muziku te za stare tradicionalne igre.

Nakon kratkog odmora, od 20 sati počinje okupljanje građana u Kulturnom centru u Novom Marofu, gdje će Grad Novi Marof organizirati prigodan program.  Na otvorenoj pozornici Kulturnog centra od 20 sati nastupa glazbeni sastav Symphony band. Uz dobru muziku, jelo, piće i vatromet, građani će moći dočekati službeni ulazak Hrvatske u Europsku uniju točno u ponoć.

Gradonačelnik Darko Hrenić izrazio je zadovoljstvo jer će imati priliku podijeliti s građanima veselje i nadu u bolju budućnost pod okriljem Europske unije.

Izvor: novi-marof.hr

Komentari