Novi način sakupljanja glomaznog otpada iz kućanstava

Objavljeno: 09.01.2013. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Temeljem Odluke o obvezatnom korištenju komunalne usluge održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na skupljanje i odvoz komunalnog otpada, odvoz glomaznog otpada iz kućanstava na području Grada Varaždina, u 2013. godini, obavljati će se po pozivu vlasnika građevine odnosno korisnika.

Tijekom godine, svaki vlasnik građevine koji ima sklopljen ugovor o sakupljanju i odvozu komunalnog otpada, te redovito plaća usluge Varkom-a, ostvaruje pravo na dva odvoza glomaznog otpada bez plaćanja dodatne naknade u maksimalnoj zapremini od 2 m3 po jednom odvozu. Treći i svaki daljnji odvoz na zahtjev korisnika se naplaćuje.

O točnom terminu odvoza, a koji će se izvršiti najkasnije u roku od 15 dana od prijave, korisnici će biti obaviješteni naknadno nakon provjere točnosti podataka, provjere urednosti plaćanja računa i nakon izrade plana sakupljanja.

Varkom moli građane za suradnju, razumijevanje i dostupnost. Detaljnije informacije mogu se zatražiti na broj telefona 212-996 svakim radnim danom od 7 do 14 sati.

Također se mole građani da glomazni otpad ne iznose na javnu površinu bez prethodnog dogovora s Varkomom jer su za odlaganje glomaznog otpada na nepropisan način, sukladno navedenoj Odluci, predviđene novčane kazne.

Glomaznim otpadom iz kućanstava ne smatra: građevinski otpad (beton, opeka, crijep, pločice, keramika, drvena i plastična stolarija, građ. materijali od azbesta i gipsa, šuta…), opasni otpad, električni i elektronički otpad, otpadne gume, otpadna vozila, otpadne baterije i akumulatori.

Navedene vrste otpada sakupljaju se i zbrinjavaju putem ovlaštenih sakupljača ili koncesionara.

Mole se građani da se pridržavaju navedenih naputaka kako bi se izbjegle nepotrebne reklamacije i nesporazumi, te onečišćenje javnih površina Grada Varaždina.

Komentari