Novi upravitelj HAZU-a na radnom sastanku s Alenom Kišićem

Objavljeno: 22.01.2014. 14:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: varazdinska-zupanija.hr

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić primio je na radni susret novog upravitelja varaždinskog Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dr. Vladimira Huzjana, te dosadašnjeg dugogodišnjeg upravitelja mr. Eduarda Vargovića koji odlazi u mirovinu.

Novi upravitelj Vladimir Huzjan pritom je upoznao zamjenika Kišića s planom rada Zavoda za ovu godinu, te zamolio potporu županije za neke od projekata.

- Mislim da možemo biti sretni što jedna ovako ugledna institucija ima svoj Zavod kod nas u Varaždinu kao središte za cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku, a osobito zbog toga što se u Zavodu radi kvalitetno i svrsishodno na korist cijele županije. Bez obzira koja je politička opcija bila u županijskoj upravi suradnja županije i HAZU-a je uvijek bila na vrlo visokom nivou i tako će zasigurno ostati – rekao je Kišić.

Ključni projekti u ovoj godini skup su "Visoko obrazovanje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj" koji će se održati u veljači, te dvodnevni znanstveni skup "Varaždin i sjeverozapadna Hrvatska u Velikom ratu 1914. – 1918." krajem lipnja.

Priprema se i 25. zbornik radova HAZU-a, a uz to organiziraju ili sudjeluju u brojnim projektima kulturne ili akademske zajednice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Komentari