Novih 1,2 milijuna kuna za fasade i stolarije na obiteljskim kućama

Objavljeno: 09.07.2014. 14:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: vm/arhiva.evarazdin.hr

Grad Varaždin će početkom kolovoza ove godine raspisati još jedan natječaj za programe energetske učinkovitosti, ovog puta za obnovu fasada i stolarija obiteljskih kuća za što je osigurano 1,2 milijuna kuna.

Program provodi Grad Varaždin u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sufinancirat će se 50 posto opravdanih troškova pojedinog domaćinstva, odnosno do maksimalnog iznosa od 20 tisuća kuna po jednom korisniku.

Interes Varaždinaca za programe energetske učinkovitosti je velik, zato se i krenulo u ovaj dodatni projekt. U Proračunu smo osigurali dodatna sredstva, a radi se o 250 tisuća kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izašao nam je maksimalno u susret s iznosom od milijun kuna. tako da ćemo ovim natječajem koji će ići početkom kolovoza podijeliti novih 1,2 milijuna kuna za projekt obnove fasada i stolarija – najavio je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Na natječaj će se moći javiti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća s područja Grada Varaždina. Svi uvjeti natječaja bit će objavljeni na vrijeme, kada Fond provjeri jesu li sukladni njihovim propisima.

Praksa je pokazala da su ovakvi programi izrazito zanmljivi našim sugrađanima, pa iz Grada Varaždina pozivaju da se na vrijeme pribavi sva potrebna dokumentacija.

– Programi koji su dosad bili vani u prvoj fazi pokazali su vrlo velik interes Varaždinaca. Dosad je bilo odobreno 44 pojedinačnih zahtjeva za programe energetske učinkovitosti. Ovih 1,2 milijna kuna obuhvatit će veliki broj građana. Ponavljam, natječaj ide početkom kolovoza pa ga najavljujemo ranije upravo zato da svi zainteresirani na vrijeme prikupe potrebnu dokumentaciju, jer znamo da je ovo vrijeme godišnjih odmora i da mnogi nisu u gradu – istaknuo je gradonačelnik.

 

Komentari