Obilježeno oslobađanje Ivančice od JNA i stradanja Ivana Severa

Piše: eVz/Ivanec.hr

Objavljeno: 17.09.2012. 08:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ivanec.hr

Pripadnici specijalnih postrojbi bivše općine Ivanec, koji su uz pomoć policijskih snaga 17. rujna 1991. oslobodili vojni objekt na Ivančici, a potom su se uključili u obranu i oslobađanje Varaždina, predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga Ivanca i gradskih vlasti te roditelji i rodbina obilježili su 21. obljetnicu oslobađanja Ivančice i pogibije branitelja Ivana Severa Nina, piše Ivanec.hr.

On je poginuo 18. rujna 1991., prilikom oslobađanja vojarne Jalkovečke žrtve u Varaždinu, samo dan kasnije nakon osvajanja Ivančice.

Obraćajući se okupljenima, na događanja u rujnu 1991. podsjetio je bivši zapovjednik specijalnih postrojbi Vladimir Debeljak te zahvalio suborcima što se svake godine dolaze pokloniti sjeni poginulog prijatelja i Gradu Ivancu, koji svake godine obilježava te događaje.

Nakon dirljivih riječi upućenih, prije svega, majci poginulog Severa, molitvu za Nina, a onda i za poginule branitelje Željka Putara – Grdaka i Romana Ribića predvodio je ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

Komentari