Obiteljski centar organizira besplatne radionice o odgoju djece

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.09.2013. 10:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Danas, možda više nego ikad, suvremena je obitelj suočena s brojnim izazovima i nerijetko vrlo visokim očekivanjima.

Kao dio odgovora na potrebe roditelja i u skladu s obvezama koje proizlaze iz Konvencije, UNICEF je u suradnji s partnerima stavio naglasak na osnaživanje roditelja i jačanje njihovih roditeljskih kompetencija u prvim godinama života kroz postojeće servise u zajednici.

UNICEF je tako prepoznao Obiteljske centre kao partnere, te se u skladu s time i u našoj Županiji nastavljamo s provođenjem radionica "Rastimo zajedno".

Smisao je tih radionica da se roditeljima omogući usvajanje novih znanja i vještina kojima će razvijati potencijal svojeg djeteta s ljubavlju te omogućiti djeci da budu uspješna i zadovoljna.

Svaka radionica obrađuje jedno od ključnih područja roditeljstva i to izmjenjujući aktivnosti koje omogućuju roditeljima ključne uvide i osvještavanje bilo dječjeg kuta razumijevanja života, bilo odnosa s djetetom, kratka izlaganja s mnogo primjera iz svakodnevnog života s djetetom, rasprave i vježbanje i usvajanje novih pristupa i vještina.

Program radionica za roditelje "Rastimo zajedno" namijenjen je roditeljima djece do četiri godine starosti djeteta. Projekt će započeti 9. listopada u prostorima Obiteljskog centra Varaždinske županije u Poljani Biškupečkoj (zgrada Društvenog doma).

Ukoliko se u jednom vrtiću javi desetero roditelja, postoji mogućnost održavanja radionica u tom vrtiću.

Susreti će se održavati jednom tjedno u trajanju od dva sata i to od 16:30 do 18:30 sati. Molimo zainteresirane roditelje da se prijave na broj telefona: 042/303-075, mob: 092/182-4006, ili mail: [email protected]. Radionice su besplatne.

Voditeljice radionica su Jasenka Barković prog. psih. i  Štefica Pavlić, dipl.soc. radnik, djelatnice Obiteljskog centra Varaždinske županije. Voditeljice su prošle Unicefovu edukaciju te su osposobljene za grupni rad s roditeljima.

Na radionicama može sudjelovati 10 do 12 roditelja. Zbog toga, ako ste ovaj program prepoznali kao nešto što bi i vama i vašem djetetu moglo koristi u životu, slobodno nam pridružite i zajedno sa nama otvorite jednu novu stranicu ove prekrasne priče o roditeljstvu.

Komentari