Od iduće sezone jedan varaždinski rukometni klub s europskim ambicijama

Objavljeno: 23.12.2012. 17:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Od iduće sezone Varteks Di Caprio i Vidovec Bios najvjerojatnije će formirati jedinstveni klub s pravim europskim ambicijama, no za sada taj projekt u tek idejnoj fazi, daleko od same same realizacije...

Ove sezone u varaždinskom kraju na razdaljini od deset kilometara egzistiraju dva rukometna premijerligaša, Vidovec Bios i Varteks Di Caprio. Vidovčani su financijski moćni i imaju solidnu ekipu koja drži 7. mjesto Premijer lige, no momčad Alana Belka ove sezone plaća danak neiskustvu pošto je riječ o premijernoj sezoni Vidovec Biosa u društvu najboljih.

S druge strane Varteks Di Caprio muku muči s financijama i igračkim kadrom pa Varteksovci razumljivo drže posljednu poziciju s nula bodova.

S obzirom da klub koji svoje susrete igra u dvorani na Dravi jedva spaja kraj s krajem, inicirao je pregovore kojim bi se dva varaždinska kluba spojili u jedan koji bi imao europske ambicije.

- Ove sezone nismo naišli na nikakvu potporu od strane Grada Varaždina i financijska situacija izuzetno je teška. Zbog toga smo krenuli u pregovore s čelnicima Vidovec Biosa te zagovaramo da bi od iduće sezone Varaždin imao jednog pravog premijerligaša koji bi imao europske ambicije - istaknuo je predsjednik Varteks Di Caprija, Željko Kušter.

Iz Vidovec Biosa potvrđuju da su razgovorali, no ističu kako je i dalje sve samo na - ideji.

- Ideja je puno, no ništa još nije realizirano. Trenutno ne gledamo na ništa drugo osim na Vidovec Bios, a ideja o spajanju inicirao je Varteks. Jako smo zadovoljni uvjetima i podrškom u Vidovcu te imamo odličnu publiku - objasnio je predsjednik Vidovec Biosa, Josip Vojvoda.

Dođe li do spajanja dva varaždinska prvoligaša, iduće sezone zanimanje za rukometom dodatno bi naraslo i dvorana na Dravi bila bi sigurno solidno popunjena.

- Sigurno da Varaždincima nedostaje pravi rukomet, s obzirom da je Varaždin oduvijek bio rukometni grad s iznimno dugačkom tradicijom ovog sporta. Uvjeren sam da bi Arena živnula kad bi Varaždin ima jedan pravi premijerligaški klub - rekao je Vojvoda.

Dođe li do spajanja, najviše bi izgubili Vidovčani kojih na svakom susretu svojih ljubimaca ima oko 800.

- Kad bi došlo do realizacije ideje oko spajanja, pronašlo bi se najbolje rješenje za obje strane. Vidovec nikako ne bi bio zakinut. U to budite sigurni! Ionako je sve tek na ideji - zaključio je Vojvoda.

>> RK Vidovec Bios: Nije moguće nikakvo spajanje s RK Varteks Di Caprijom

Komentari