Od jeseni e-Dnevnik uvodi se i u osnovne škole

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 17.04.2013. 20:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U Županijskoj palači u srijedu, 17. travnja održan je radni sastanak županijskih dužnosnika s  ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Uz razgovore o financiranju decentraliziranih funkcija u 2013. godini, fiskalnoj odgovornosti i središnjoj nabavi, raspravljalo se o uvođenju e-Dnevnika u osnovne škole te o Danima maturanata.

Nakon pozdravnih riječi zamjenika župana Varaždinske županije Milana Pavlekovića, projekt uvođenja e-Dnevnika predstavio je ravnatelj CARneta Zvonimir Stanić.

- E-dnevnik trenutno se koristi u 33 škole diljem Hrvatske. Veseli me što ga koriste sve srednje škole s područja Varaždinske županije, a od jeseni će se priključiti i osnovne škole. Time će Varaždinska županija biti prva županija koja se u tom smislu u  potpunosti informatizirala - istaknuo je Stanić te dodao kako su prednosti elektroničkog dnevnika povećanje objektivnosti, smanjenje broja izostanaka s nastave, povećana sigurnost i olakšano vođenje razrednih knjiga.

Uvođenje e-Dnevnika podržao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

-Uključivanjem osnovnih škola u ovaj projekt želimo podići razinu informatičke pismenosti i opremljenosti. Svaka škola imat će svoj sustav, a radit će se na unificiran način - zaključio je Huđek te naglasio velik doprinos CARneta.

Tijekom kolegija s ravnateljima, istaknuto je i kako se program ovogodišnjih Dana maturanata usuglašava sa Savjetom mladih Varaždinske županije, a kao datum središnje svečanosti istaknut je 17. svibnja. Tog se dana naime očekuje bogat program, a ponovno će se izabirati i najbolja odjeća maturanata. Također, na sastanku je predloženo da se i ove godine okupi što veći broj maturanata kako bi tradicionalno zaplesali kvadrilju.

Komentari