Od sljedeće školske godine e-dnevnici i u nižim razredima

Objavljeno: 28.08.2013. 14:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Dragutin Kliček / VT

Danas je u IV. osnovnoj školi u Varaždinu predstavljen projekt e-dnevnika, koji će od 2. rujna proraditi u višim razredima svih osnovnih škola u našem gradu.

Za svako od 89 razrednih odjeljenja, u sedam osnovnih škola, Grad Varaždin kupio je prijenosno računalo, a za tehničku realizaciju projekta iz gradskog je proračuna izdvojeno 500 tisuća kuna.

E-dnevnici nastavnicima će olakšati rad te omogućiti i roditeljima uvid u ocjene i izostanke svoje djece.

Na predstavljanju je bio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je rekao da se procesom javne nabave u ovom projektu uštedjelo 100 000. Tom će iznosu biti dodano još toliko pa će se uskoro krenuti i u realizaciju e-dnevnika za niže razrede varaždinskih osnovnih škola.

- Sve što se do sada upisivalo u imenike sada će ići u e-dnevnik. Prednosti ima jako puno za roditelje, djecu i nastavnike. Dobar primjer je to da sustav pamti, pa učenik neće moći biti ispitan više puta u jednom danu. Roditelji pak lakše mogu pogledati ocjene svoje djece i izostanke. Sustav je žično povezan, što je bilo nešto skuplje, ali na to smo išli kako bi kod roditelja otklonili sve sumnje oko mogućnosti Wi-Fi zračenja. Prvi smo u Hrvatskoj u sve škole istovremeno uveli e-dnevnik - rekao je danas gradonačelnik Habuš u IV. OŠ.

Aplikaciju za ove dnevnike je izradio CARNet – Hrvatska akademska i istraživačka mreža.

- Slijedeći suvremene trendove i gramatiku 21. stoljeća uvode se e-dnevnici. Kolege su prošli edukaciju i spremni su koristiti e-dnevnike. Svim zainteresiranima ova će novost pomoći praćenje nastave. Za sada su reakcije roditelja pozitivne - rekla je ravnateljica IV. OŠ Jasmina Dvorski.

Naime, roditelji koji možda nemaju računala moći će podatke o svojoj djeci dobiti na stari način.

Komentari