Održan još jedan tečaj za energetske savjetnike u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 29.05.2012. 08:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Varaždinska županija

U sklopu UNDP-ovog projekta Sustavno gospodarenje energijom u Varaždinu je održan 31. Tečaj za Energetske savjetnike, namijenjen ravnateljima, profesorima i tehničkom osoblju osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji.

Ovo je treći po redu i zadnji u ciklusu koji je obuhvatio oko 90 djelatnika zaposlenih u školskom sustavu Varaždinske županije. Varaždinska županija već dugi niz godina provodi energetsku učinkovitost u svojim školama te na taj način promovira obnovljive izvore energije kao energetsku budućnost, a prošle je godine potpisan i Sporazum o suradnji između Vraždinske županije, Elektrostrojarske škole i UNDP-a za otvaranjem Edukacijskog Centra Obnovljive Energije u sklopu kojeg će se u lipnju u prostorima Elektrostrojarske škole otvoriti Kutak Energetske efikasnosti.

Tečaj je koncipiran na način da pruži uvid u sva tehnička znanja povezana s uporabom energije u zgradarstvu na stručnoj razini, a organiziran je u dva dijela.

U prvom dijelu obrađene su  tematske cjeline vezane uz toplinsku zaštita zgrada, grijanje, ventilaciju i hlađenje stambenog prostora dok se u drugom govorilo o pripremi potrošne tople vode i obnovljivim izvorima energije u kućanstvu, električnoj energiji u kućanstvima, ekonomici u energetici, energetskom pregledu zgrada te vještinama komunikacije.

Tri dana tečaja su se održala u prostorima županije, a zadnji četvrti dan, vezan uz obnovljive izvore energije u prostorima tvrtke Solvis iz Varaždina.

Tečaj organiziraju Društvo za oblikovanje održivog razvoja - DOOR, Ministarstvo gospodarstva te Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

Komentari