Održan prvi otvoreni dan stolnog tenisa - „VzPong“

Objavljeno: 18.04.2011. 15:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U Varaždinu je ovaj vikend održan Prvi otvoreni dan stolnog tenisa pod nazivom VzPong u organizaciji Udruge za profesionalnu promociju stolnog tenisa STK STARR voditelja Ronalda Ređepa.

VzPong je organiziran u sklopu aktivnosti već poznatog varaždinskog projekta "Stolni tenis kao izvanškolska aktivnost za djecu i omladinu te za osobe s poteškoćama u razvoju" koji je pokrenut u suradnji s Drugom Gimnazijom Varaždin, udrugom STK Igea Željezničar i Varaždinskom županijom, a financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Na VzPongu okupilo se više od 300-tinjak posjetitelja, ljubitelja stolnog tenisa među kojima mnogo djece koji su pokazali svoje umijeće i želju za igranjem stolnog tenisa.

Posebni gosti ovog događaja bili su kineski i hrvatski stolnoteniski reprezentativci: Tan Rui Wu i Zeng Jia koji su svojim atraktivnim stolnoteniskim potezima izazvali divljenje posjetitelja.

U egzibicijskoj igri pridružili su im se i hrvatski reprezentativci Borna Kovač i Ronald Ređep. Sva djeca mogla su zaigrati s jednim od profesionalnih stolnotenisača, a za savladavanje treme najmlađih igrača pobrinuo se i poznati dječji voditelj Siniša Cmrk.

Nakon toga uslijedio je nagradni stolnoteniski turnir koji se igrao u 6 kategorija i ukupno je sudjelovalo 50 natjecatelja i natjecateljica.

U kategoriji djevojčice do 10 godina, prvo mjesto osvojila je Matijašec Janja, drugo mjesto Laura Štriga, treće mjesto Ivanušec Antonija.

U kategoriji djevojčice do 14 godina, prvo mjesto osvojila je Leona Šantek, drugo mjesto Danijela Golubić i treće mjesto Andreja Dvorski.

U kategoriji dječaci do 10 godina, prvo mjesto osvojio je Leon Šantek, drugo mjesto Adam Horvatić i treće mjesto Lovro Vinter.

U kategoriji dječaci od 11 do 15 godina, prvo mjesto osvojio je Karlo Štriga, drugo mjesto Alen Ognjanović, a treće mjesto Dario Banfić.

U kategoriji dječaci od 15 do 19 godina, prvo mjesto je osvojio Marko Gredelj, drugo mjesto Robert Punčec i treće mjesto Renato Punčec.

Andrej Zagudajev osvojio je prvo mjesto u kategoriji seniora, drugo mjesto je osvojio Božidar Habek i treće mjesto Damir Štuhec .

Komentari