Održana radionica o strateškom planu razvoja turizma u Ludbregu

Objavljeno: 11.09.2013. 16:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT - ilustracija

U sklopu izrade studije "Strateški plan razvoja turizma destinacije Ludbreg" u utorak je u Pučkom otvorenom učilištu Dragutin Novak u Ludbregu održana radionica na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada, župe, biskupije i udruga civilnog društva, te ugostitelji i drugi zainteresirani građani.

- Drago mi je što su radionici nazočili predstavnici svih segmenata društva kako bismo u konačnici uz naše prijedloge i sugestije izradili čvrst, solidan i neprobojan dokument na temelju kojeg možemo dalje razvijati turizam ne kao ukras već kao prihodovnu djelatnost - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dosadašnje aktivnosti predstavili su Renata Tomljenović i Eduard Kušen iz Instituta za turizam u Zagrebu.

- Radi se o turističkoj atrakciji nedvojbeno međunarodnog i nacionalnog značaja, izvanrednog prostornog uređenja. Mi Ludbreg definiramo kao vjersko-turističku destinaciju - rekla je između ostalog Tomljenović.

- Logika svake vjersko-turističke destinacije je ista, samo je drugi razlog dolaska hodočasnika i to je pravac kojim želimo ići - kazao je Eduard Kušen napomenuvši kako je ovih dana markiran Stepinčev put i kako na tom putu obzirom na zalaganja blaženika za izgradnju zavjetne kapele u Ludbregu i za taj grad postoji mjesto.

Prostorno-programski koncept strateškog plana razvoja turizma destinacije Ludbreg podijeljen je na hodočasničke atrakcije, ostale vjersko-turističke atrakcije, ostale kulturno-turističke atrakcije i sportsko-rekreacijske atrakcije.

Tijekom radionice zaključeno je kako je Ludbreg grad koji je spreman za nove izazove i nešto novo i drugačije, što je pokazao kroz svoje prijašnje aktivnosti poput Centra svijeta, otvaranja Restauratorskog centra, ali i grad u kojem su uspješno održane Svjetske umjetničke igre.

Komentari