Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Ivanca u povodu Dana grada

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.06.2013. 11:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Ivanca održanoj u amfiteatru Srednje škole u Ivancu u srijedu, 19. lipnja, otvorene su središnje svečanosti u povodu obilježavanja Dana grada Ivanca i njegovih lipanjskih jubileja te ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Goste je na početku kratko pozdravio novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh, a potom se na najznačajnije odrednice rada gradskog vodstva i gradskih službi u prošlih godinu dana osvrnuo gradonačelnik Milorad Batinić.

Ocijenivši da je Grad Ivanec u proteklih godinu dana ostvario nov, kvalitativan iskorak u realizaciji novih projekata te da su pripremljenost za EU i znanje najveći kapital s kojim ulazi u modernu zajednicu europskih naroda, gradonačelnik je posebno naglasio i važnost partnerstva državne s regionalnom i lokalnom samoupravom. Zahvaljujući tomu, Ivanec je, kazao je, samo u godinu dana za svoje kvalitetne projekte dobio više potpora negoli u zadnjih 20 godina.

Čestitke gradu uputili su i varaždinski župan Predrag Štromar i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

U nastavku sjednice dodijeljena su i Priznanja Grada Ivanca najzaslužnijima za njegov razvoj i promidžbu. Plakete Grada primili su direktor HEW-a Ivanec Josip Šimunek, voditelj HC-a Varaždin Stjepan Marković i sportski radnik Nikola Nišević.

Zahvalnice su uručene prof. Branki Pavić, Ljiljani Hlevnjak (kultura), DVD-u Bedenec, DŠR-u Lančić – Knapić, prof. Tomici Matišiću (speleologija i istraživanje podzemlja) i Tomu Drzaicuu iz SAD-a, koji već godinama nesebično podupire rad udruge Ivanečko sunce.

Za glazbeni ugođaj zaslužne su bile Rafaela Čanžar i Lucija Job uz klavirsku pratnju prof. Sanje Čanžar.

Izvor: ivanec.hr

Komentari