Održano predavanje o zdravlju za lepoglavske umirovljenike

Objavljeno: 02.10.2014. 11:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/Lepoglava - Medjunarodni dan starijih osoba

Udruga umirovljenika Lepoglava organizirala je u lepoglavskom Domu kulture, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, predavanje na kojem je dr. med. Zvonimir Bendeković okupljenim umirovljenicima govorio o zdravstvenim tegobama u starijoj životnoj dobi i načinu njihova ublažavanja i otklanjanja.

U uvodu predavanja, predsjednica lepoglavske Udruge umirovljenika Marija Varović podsjetila je okupljene na rezoluciju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda kojom je 1. listopada proglašen Međunarodnim danom starijih osoba.

- Na taj se način države članice, među kojima je i Hrvatska, potiču da starijim članovima društva osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Starijim osobama treba osigurati aktivno, zdravo starenje jer predstavljaju važan resurs za porodicu, zajednicu i ekonomiju. Oni posjeduju godinama akumulirano znanje i iskustvo – istaknula je Varović.

Potporu organizaciji predavanja pružio je Grad Lepoglava koji i inače podupire rad udruge koja okuplja umirovljenike s gradskog područja.

{gallery}Lepoglava - Medjunarodni dan starijih osoba{/gallery}

- U Gradu Lepoglavi imamo veliko razumijevanje za potrebe svih generacija pa tako i vaše umirovljeničke. Gradska podrška vašim aktivnostima zahvala je za postavljene temelje razvoja našeg grada te za vaše znanje i iskustvo koje nam stoji na raspolaganju kod provođenja programa i projekata usmjereni kvalitetnoj nadogradnji tih temelja -  rekao je uoči predavanja lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je predavanju nazočio sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem.

Tijekom predavanja, dr. med. Zvonimir Bendeković, inače liječnik u lepoglavskoj ambulanti opće medicine, govorio je o tegobama koje nisu posebice opasne za zdravlje, ali stvaraju nelagodu te upozorio na simptome i način liječenja dijabetesa kao i o uzrocima moždanog i srčanog udara.

Komentari