Općina Ljubešćica

Općina Ljubešćica kreće u nadzor komunalnog reda

Objavljeno: 28.10.2023. 09:31

Zadnja izmjena: 28.10.2023. 09:38

Iz Općine Ljubešćica obavještavaju sve vlasnike nekretnina stambenih i poslovnih objekata, poljoprivrednog zemljišta te neizgrađenog građevinskog zemljišta na području Općine da svoje površine održavaju sukladno odlukama o agrotehničkim mjerama, mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu i o komunalnom redu.

Konkretno, podsjećaju vlasnike da redovito kose travu, režu živicu, uklanjaju šikaru, smeće, građevinski otpad, režu suhe grane drveća, uklanjaju stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama te sprečavaju preglednost prometne signalizacije i javne rasvjete.

Pozivaju ih i da održavaju nogostup i ogradu uz javnu površinu urednom, a ogradu od ukrasne živice redovito obrezuju da ne smeta prolaznicima i 
prometu. Također, iz Općine navode da prije uključivanja u promet treba zaustaviti vozilo i ukloniti blato sa kotača ili ako nanesu blato na 
kolnik isto su dužni očistiti i ukloniti.

U Općini ističu da će se u nadolazećem razdoblju provoditi nadzor unutar svih naselja, stoga mole vlasnike i posjednike da se pridržavaju tih odredbi te upozoravaju da su za njihovo nepoštivanje predviđene novčane kazne.

Komentari