potpisani ugovori

Foto - Općina Ljubešćica ove godine izdvojila 65 tisuća eura za rad svojih udruga

Objavljeno: 29.03.2024. 18:40

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 18:40

Foto: Lidija Filipović

U Ljubešćici su danas potpisni ugovori prema kojima Općina sufinancira rad različitih udruga kroz njihove programe i projekte, a nakon potpisivanja usljedilo je družanje sa Udrugama na Ljubeškom trgu u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica. 

Ugovore su potpisali načelnik Nenad Horvatić te predstavnici udruga kojima je odobreno financiranje u 2024. godini.

- Gotovo 65 tisuća eura će Općina izdvojiti u 2024. godini i to nakon provedenog javnog natječaja gdje su se javljale udruge sa svojim projektima i programima. Općinsko povjerenstvo je provjerilo sve što su udruge prijavile i donijeli su odluku, a danas smo sklopili ugovore. Puno je investicija u Ljubešćici, ali ako nema društvenog života i ako nećemo to njegovati onda će nam trgovi biti prazni, domovi će biti prazni. Veoma je bitno da ljudi osjete da svi zajedno moramo živjeti, a dužnost je Općine da pomogne takvim udrugama – rekao je tom prilikom načelnik Horvatić.

'Sredstva su nam jako bitna'

Općina će tako ove godine sufinancirati rad, između ostalih, Lovačkog društva 'Vepar', Udruge hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica, Udurge vinogradara i voćara 'Mejaši' te Udruge 'Ljubeška mladež'. Među udrugama koje se financiraju jest i KUD Ljuba voda iz Ljubešćice, a njihova predsjednica Danijela Barjaktarević zahvalila je na dodijeljenim sredstvima. 

- Sredstva su nam jako bitna kao i svake godine. Time se financiramo, točnije, općina pokriva veliki dio naših troškova. Naši su najveći troškovi putovanja, tu odlazi najveći dio sredstva. Cijelu godinu imamo probe i predstavljamo se na svim manifestacijama u Općini i šire pa smo tako prošle godini bili i na Vinkovačkim jesenima – istaknula je.

Komentari