Uoči Dana Općine Trnovec Bartolovečki, koji se obilježava 17. travnja iz Općine stižu vijesti kako se kreće s izgradnjom kružnog toka na državnoj cesti D2 u Trnovcu kod Zone Sjever.

Član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić rekao je kako su Hrvatske ceste prije godinu dana pokrenule cijeli projekt pripreme dokumentacije i pripreme za izgradnju rotora u Trnovcu, a 16. travnja je građevinska dozvola postala pravomoćna. - S time su svi uvjeti koji su potrebni za izgradnju rotora ostvareni. Hrvatske ceste sada pokreću postupak javne nabave. Kroz nekoliko mjeseci svi akti bi trebali biti gotovi i trebalo bi se krenuti u izgradnju rotora – izjavio je Leverić te dodao da se, prema redovnom planu, početak izgradnje očekuje za šest mjeseci.

Vrijednost cijele investicije je oko 4 milijuna kuna bez PDV-a, a sve u potpunosti financiraju Hrvatske ceste. - Znamo da je preko 3000 ljudi zaposleno u Zoni. U špici dolaska i odlaska na posao stvaraju se velike gužve na državnoj cesti – rekao je član Uprave Hrvatskih cesta te najavio povećanje sigurnosti na državnoj cesti D2, i u Trnovcu, ali i do Dubrave Križovljanske, dodatnim osvjetljavanjem pješačkih prijelaza.

Leverić je naglasio veliku pomoć Općine Trnovec Bartolovečki u projektu izgradnje kružnog toka na državnoj cesti. Načelnik Zvonko Šamec, ističe da se ovime rješava veliki prometni problem. – Izdane su dozvole da bi u Hrvatskim cestama mogao početi postupak javne nabave za izgradnju rotora. Nadam se da će do kraja godine ovaj veliki problem u našoj općini biti riješen - rekao je Šamec. 

– Investicije koje smo imali svih ovih godina, a sedmu godinu sam načelnik, bile su velike i značajne, preko 50 milijuna kuna ulaganja svih državnih tvrtki i trgovačkih društava s područja Varaždinske županije – istaknuo je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki.

Komentari

23.04.2019. 08:44h Zadnja izmjena: 23.04.2019. 08:44