za lakši život mještana

Općina Trnovec počela s rješavanjem odvodnje ulice Male Ledine

Objavljeno: 25.05.2016. 10:23

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 10:26

Foto: Sonja Ognjenović

Župan Štromar, načelnik općine Trnovec Šamec i ravnatelj Županijske uprave za ceste Osonjački, obišli su radove na proširenju i rješavanju odvodnje županijske ceste 2053, odnosno ulice Male Ledine u općini Trnovec.

Riječ je o odvodnji oborinskih voda, što je predstavljalo velik problem stanovnicima tog područja. Uz cestu je bio samo kanal, a sad će ga zamijeniti cijevi te izgradnja rubnika i slivnika. Osim odvodnje, problem ove ceste je bila i sigurnost u prometu. U sklopu ovog projekta izgradit će se nogostup te se doskočiti i problemu javne rasvjete.

"Najvažnija stvar je sigurnost prometa na ovoj cest, jer spaja grad Varaždin prema Zbelavi i našem naselju. Kroz ovu ulicu prolazi i dosta autobusa, tako smo se odlučili na ovu veliku investiciju." - komentirao je načelnik Šamec.

Županija u projektu sudjeluje s oko 600 tisuća kuna, a u suradnji s općinom Trnovec i Županijskom Upravom za ceste, cijena projekta na kraju će iznositi više od 800 tisuća kuna. Ravnatelj ŽUC-a izjavio je da očekuje završetak radova unutar sljedećih mjesec dana. Općina Trnovec također je izdvojila novac za projektnu dokumentaciju Dravske ulice, a Šamec se nada kako će i taj projekt ući u program ŽUC-a, unutar nekoliko godina. 

 

Komentari