Općina Vidovec kvalitetno radi na povećanju sigurnosti građana

Objavljeno: 11.10.2011. 14:41

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Danas  je držana je 4. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Vidovec, a prema usvojenom dnevnom redu sigurnost na području Općine Vidovec ocijenjena je na osnovu iznijetih podataka zadovoljavajućom, od kriminaliteta do sigurnosti u cestovnom prometu.

Analizom provedenih prevencijskih aktivnosti na području općine u proteklom razdoblju, vidljivo je da je općina provela niz aktivnosti kojima je cilj povećanje sigurnosti građana.

Provedenom akcijom, podijeljeni su reflektirajući prsluci djeci u vrtiću, podnijeta je inicijativa za postavljanje panela za mjerenje brzine u blizini OŠ Tužno i Nedeljanec, učenicima je održano niz predavanja na temu sprječavanja nasilja putem društvenih mreža, kao i posljedice istog, a preventivnim obilascima policijskih ophodnji pronađeni su počinitelji koji su oštećivali općinsku imovinu odnosno dječje igralište.

Osim navedenog, a na inicijativu članova Vijeća za prevenciju, poboljšana je i komunalna infrastruktura kojoj je cilj također sigurnost građana (proglašenje športske ulice u Nedeljancu zonom smirenog prometa, izgradnja nogostupa u blizini škola na području općine, obilježavanje novih pješačkih prijelaza na prometnicama i proširenje javne rasvjete cijelom dužinom ulice prema mjesnom groblju u Vidovcu, gdje su bile zabilježene krađe sekundarnih sirovina).

U predstojećem razdoblju općina će u suradnji s PP Varaždin i postajom prometne policije Varaždin organizirati akciju podjele reflektirajućih prsluka isključivo za učenike srednjih škola koji od ove školske godine u povećanom broju biciklima putuju u škole, a istovremeno će se i obavljati besplatno evidentiranje bicikala koje će pomoći u slučaju otuđenja bicikala.

Nadalje, i ove se godine planiraju prevencijske obavijesti vezane uz posljedice nanošenja blata poljoprivrednim strojevima na prometnice u predstojećoj sezoni poljoprivrednih radova, a sve predložene prevencijske aktivnosti građanima će biti obznanjene putem web stranice općine i lokalne radio postaje.

Komentari