Općina Vinica proračun za 2016. godinu 'podebljala' 30 posto

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 04.12.2015. 15:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

U srijedu je  Općinsko  vijeće, a prije toga i Odbor za financije i proračun te Odbor za statutarno pravna pitanja,  raspravljalo  o predloženom Proračunu  Općine Vinica za 2016.godinu.  

Sukladno Zakonu o proračunu te Zakonu o fiskalnoj odgovornosti, općinski načelnik Marijan Kostanjevac dostavio je općinskim vijećnicima Prijedlog Proračuna u pisanom obliku prije 15. studenog.  

Na dobiveni prijedlog   općinske  vijećnice i vijećnici  imali su mogućnosti dati svoje prijedloge i sugestije. Pošto nitko od vijećnika  nije u zakazanom  roku dostavio nikakve prijedloge, predsjednik Općinskog vijeća  je i na samoj sjednici  u toku rasprave o proračunu dao mogućnost vijećnicima  za podnošenje eventualnih amandmana na predloženi proračun.  

Kako nitko od vijećnika nije  imao primjedbi niti  predložio izmjenu, načelnik je kao ovlašteni predlagatelj  detaljno obrazložio sve kako prihodovne tako i rashodovne stavke proračuna.

Predsjednici Odbora za statutarno pravna pitanja te  Odbora za financije i proračun upoznali su Vijeće s mišljenjem i iznijeli pozitivan stav Odbora prema predloženom proračunu te je Proračun Općine Vinica za 2016. godinu  jednoglasno prihvaćen u predloženom iznosu od 8.988.730,00 kuna. Važno je naglasiti  da je Proračun za 2016.godinu veći u odnosu na 2015. godinu za gotovo 30 posto a proračunom su obuhvaćeni svi segmenti, od potreba  najmlađih do potreba najstarijih.

Rashodi za komunalnu djelatnost obuhvaćeni su sa preko 50 posto proračunskih sredstava, ali nisu izostali niti  rashodi za sve ostale aktivnosti.  Načelnik je zahvalio svim vijećnicama i vijećnicima  na izglasanom proračunu,  kao i svim članovima odbora  te sve zamolio za još veću suradnju.  

U svom je obraćanju  članovima Općinskog vijeća zamolio da se u javnosti prestanu iznositi neistine o Općini,  njemu kao načelniku te njegovim suradnicima, a što sve u konačnosti našoj Općini i njenom ugledu  nanosi  veliku štetu.  

Naglasio je kako se u Općini Vinica vrlo racionalno, bez afera i financijskih dubioza  sprovode svi zacrtani programi i projekti.  Nadalje, načelnik je izrazio i zadovoljstvo  što je Općina Vinica konačno dobila i svog saborskog zastupnika, gospodina Štromara,  koji  će pomagati Općini u realizaciji velikih i za općinu  važnih  projekata.

Komentari