Općina Bednja

Općini Bednja 60 tisuća eura iz EU fondova za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 25.07.2023. 18:02

Zadnja izmjena: 25.07.2023. 18:22

Općina Bednja izvijestila je danas da je ponovno uspješno pripremila i prijavila projekt te je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobila 60 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Riječ je o jednom od mnogih projekata koji su u posljednjih nekoliko godina uspješno osigurali sredstva iz EU za Općinu Bednja, pri čemu je ukupan iznos dobivenih sredstava u milijunskim iznosima. 

- Sredstva koja smo dobili od EU bit će ključna u nastojanju da nastavimo s unapređenjem kvalitete prometne infrastrukture našeg područja. Modernizacija nerazvrstanih cesta donijet će brojne koristi za naše stanovnike, olakšat će promet i osigurati ugodniju, ali i što je važnije, sigurniju vožnju – rekao je načelnik općine Damir Poljak.

U posljednjih pet godina, Općina Bednja uložila je više od 2 milijuna eura u sanaciju i obnovu 192 kilometara nerazvrstanih cesta, što je uvelike doprinijelo povoljnijim uvjetima za poslovanje, olakšalo pristup poduzećima i potaknulo razvoj gospodarstva koje otvara nova radna mjesta.

Komentari