Općini Vidovec 440 tisuća kuna za energ. učinkovitost obiteljskih kuća

Objavljeno: 08.08.2014. 07:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Vidovec 440 tisuća kuna za neposredno sufinanciranje Programa povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama.

Pod mjerama energetske učinkovitosti koje se sufinanciraju ovim programom smatraju se opravdani troškovi koji se odnose na zamjenu postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje energetske učinkovitosti sustava prozračivanja ugradnjom uređaja za povrat topline te energetski pregled i energetski certifikat.

Pojedini korisnik može ostvariti sufinanciranje u iznosu 50% prihvatljivih troškova, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 40%, a Općina Vidovec 10% troškova, tj. u maksimalnom iznosu od 37.500,00 kuna.

Općina Vidovec u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uskoro će raspisati Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u Općini Vidovec".

Komentari