Općinsko vijeće Vinice podržalo prijedlog načelnika o uvođenju potpora studentima

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.08.2013. 09:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Vinica 27. kolovoza su održali treću sjednicu na kojoj  su  donijeli Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine  te 1. Izmjene i dopune Proračuna za 2013. godinu.

Na dnevnom redu jučerašnje sjednice bila je i odluka o uvjetima i kriterijima pružanja novčane potpore studentma s prebivalištem na području Općine Vinica.

Donošenje predmetne Odluke predložio je načelnik Marijan Kostanjevac, uz prethodno provedene konzultacije sa članovima  Povjerenstva za studentske nagrade, Mirjanom Jambriško i Marijanom Mihalićem.

Nakon kraće rasprave te dobivenih obrazloženja vijećnici su predloženu Odluku usvojili jednoglasno. Po stupanju na snagu spomenute Odluke putem medija će se studentima uputiti javni poziv sa svim uvjetima prijave.

Prema Odluci, ukoliko zadovolje uvjete, studenti koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije  ostvarivati će pravo na potporu u iznosu od 250 kn mjesečno, dok će studenti koji studiraju u Zagrebu, u svim ostalim županijama ili u inozemstvu, ostvarivati pravo na potporu u iznosu od 400 kn mjesečno.

Komentari