lijepe vijesti

Osnovna škola Sračinec dobila Erasmus akreditaciju za odgoj i opće obrazovanje

Objavljeno: 07.02.2024. 08:47

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 08:50

Osnovnoj školi Sračinec odobren je zahtjev pristup Erasmus+ akreditaciji u području odgoja i općeg obrazovanja, te je postala jedna od rijetkih osnovnih škola s tim stausom, ističu iz škole.

Članstvom u krugu nositelja akreditacije osiguran im je stabilan izvor financiranja visokokvalitetnih mobilnosti diljem Europe i ostalih edukativnih aktivnosti zaposlenika i učenika sve do kraja 2027. godine. Njima će nastaviti provođenje internacionalizacije te rada na poboljšanju kvalitete učenja i poučavanja, započete kroz prijašnje KA1 i KA2 Erasmus+ projekte.

Članovi Projektnog tima OŠ Sračinec prošle su školske godine pokrenuli analizu i utvrđivanje konkretnih potreba učitelja i učenika, a zatim su i izradili detaljan plan projektnih aktivnosti kojima mogu raditi na područjima koja zahtijevaju više pažnje. Ciljevi njihovih projektnih aktivnosti su poboljšanje otpornosti i wellbeinga učenika i učitelja, povećanje čitalačke pismenosti među učenicima te stvaranje inkluzivnog i tolerantnog okruženja u školi, ali i cijeloj zajednici.

Komentari