Zelena zastava

Foto - Osnovna škola Visoko potvrdila platinasti status međunarodne Ekoškole

Objavljeno: 30.06.2023. 18:16

Zadnja izmjena: 30.06.2023. 18:31

Podizanjem Zelene zastave u sklopu programa obilježavanja završetka školske godine, Osnovna škola Visoko potvrdila je najviši, platinasti status u provođenju međunarodnog programa Ekoškole, priopćeno je danas iz Varaždinske županije. 

Potvrda je to brige za okoliš koju ta škola promiče kao trajnu vrijednost i način života punih 20 godina, od kada je podignuta prva zelena zastava, a ujedno i poticaj da i dalje ustraju u provođenju brojnih projekata iz područja ekologije, očuvanja okoliša i suživota s prirodom.

Na svečanosti su uz učenike, roditelje, nastavnike i ravnateljicu škole Nadu Horvat bili prisutni i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek i načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, visočki župnik Ivan Šestak te brojni drugi uzvanici, navodi se u priopćenju.

Ravnateljica Horvat naglasila je da su međunarodne Ekoškole u svijetu danas najpriznatiji model osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš.

Varaždinski župan Anđelko Stričak podsjetio je kako se Osnovna škola Visoko 2001. godine uključila u provođenje Međunarodnog programa Ekoškole te je do danas nekoliko puta potvrdila svoj status Ekoškole.

- Prije 20 godina škola je stekla status međunarodne Ekoškole i pravo da se ispred škole zavijori zelena zastava. Nakon stjecanja brončanog statusa 2009. godine, zatim srebrnog 2011., pa zlatnog 2013. godine, 2017. stečen je dijamantni status, a ove godine najviši, platinasti status u provođenju međunarodnog programa Ekoškole. Ono što nam taj program poručuje, odnosno taj višegodišnji put, je da briga u okolišu mora biti kontinuirana  - poručio je Stričak.

 

 

Komentari