Grad Novi Marof

Otkrijte povijest grofova Erdödy u Novom Marofu ovoga petka

Objavljeno: 12.10.2023. 17:41

Zadnja izmjena: 12.10.2023. 17:57

Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Kulturno-umjetnička udruga Magda i Luisa te Opća bolnica Varaždin - Služba za palijativnu skrb i produženo liječenje Novi Marof, organiziraju ovoga petka događaj koji će vas provesti kroz intrigantnu povijest i živote grofova iz obitelji Erdödy.

Kako je sve počelo? Kako je nastao Majur? Kakav je bio život grofova Erdödy u Novom Marofu i što su nam ostavili u nasljeđe? Kakvu tortu je grofica Lujza spremala i kakav je automobil vozio grof? Odgovore na ova pitanja možete dobiti sutra. 

Program započinje u 15:30 sati s obilaskom perivoja Erdödy, gdje će stručno vodstvo prof. Ivane Žmegač posjetitelje provesti kroz povijest i ljepotu ovog povijesnog kraja. Nakon toga, u 17:00 sati, Tibor Martan održat će predavanje pod nazivom "Crtice iz života grofice Luise", pružajući nam uvid u život tog značajnog povijesnog lika.

Nakon predavanja, posjetitelji će imati priliku okusiti tradicionalne poslastice. Božica Brkan, književnica, novinarka i urednica internetskog magazina o hrani "Oblizeki - zalogaj za svaki dan", predstavit će i ponuditi degustaciju kruščića (slatke i slane verzije) te torte grofice Luise, poznate kao torte od oraha.

Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa" priredit će kratko scensko uprizorenje s automobilom grofa Rudolfa, donoseći trenutke iz prošlih vremena. Za kraj, u 18:00 sati, Vokalni ansambl "Duga" održat će koncert pod vodstvom Maria Bokuna, pružajući glazbenu poslasticu svima prisutnima.

Komentari