Ukradenim mobitelima lažno dojavljivala o bombama

Objavljeno: 15.07.2011. 11:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Novomarofska policija otkrila je tko je u proteklih desetak dana u dva navrata lažno dojavio da je u zgradi u Novom Marofu u kojoj se nalazi ispostava Porezne uprave, uredi Državne uprave, Prekršajni sud i uredi gradonačelnika, postavljena eksplozivna naprava.

Riječ je o 45-godišnjoj ženi sa novomarofskog područja za koju se osnovano sumnja da je širila lažne i uznemirujuće glasine. Pritom se služila mobitelima koje je ukrala.

Podsjetimo, prošli četvrtak zgrada je prvi put evakuirana nakon što je ispostavi Porezne uprave u toj zgradi telefonski javljeno da je u njoj postavljena bomba. Djelatnici protueksplozijskog odjela varaždinske policije tada su utvrdili da se radi o lažnoj uzbuni.

U utorak se dogodio isti scenarij. Dispečeru Državne uprave javljeno da je u zgradi postavljena bomba i zgrada je ispražnjena od ljudi. Djelatnici protueksplozijskog odjela ponovno su pregledali zgradu i utvrdili da je riječ o još jednoj lažnoj uzbuni.

Policija je utvrdila da je za dojave odgovorna žena stara 45 godina s novomarofskog područja te da se pri tome služila mobitelima koje je ukrala od 55-godišnje susjede i jedne 21-godišnjakinje.

Protiv 45-godišnjakinje bit će podnesena kaznene prijave zbog širenje uznemirujućih glasina te krađe. Policija ne navodi koji je bio njezin motiv za anonimne dojave.

Komentari