Stanoingov stan sada je "na bubnju" iako ga je vlasnik cijelog otplatio

Objavljeno: 29.07.2013. 16:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

- Prije dvije i pol godine odlučio sam se na kupnju novog stana. Kupnja novog Stanoingovog stana u tom je trenutku bila najlogičniji izbor, s obzirom na dugogodišnju tradiciju i činjenicu da je ta tvrtka bila jedina u Varaždinu koja se bavi prodajom novih stanova. Prije kupnje stana sklopljen je ugovor o asignaciji između Stanoinga, jednog od podizvođača radova i mene. U trenutku kad je bio sklopljen ugovor, bila mi je zatajena informacija da je stan pod hipotekom Partner banke - ispričao je jedan od brojnih Varaždinaca (podaci poznati redakciji) koji su kupili stan od tvrtke Stanoing, ne znajući da kupuju nekretninu pod hipotekom.

- Ugovor je sklopljen u siječnju 2011., kad je i plaćena polovica iznosa za stan podizvođaču radova. U lipnju iste godine isplatio sam puni iznos. Tada sam i saznao da za hipoteku i pokušao sa Stanoingom ishoditi skidanje hipoteke. Također, upisao sam se u Zemljišnu knjigu kao vlasnik. U Stanoingu su u više navrata obećavali da će to riješiti, ali da taj proces traje nekoliko mjeseci. Sljedeći korak je bio taj da je Partner banka pokrenula proces ovrhe nad stanom kojeg sam uredno platio - objašnjava mladi Varaždinac.

Inače, prije nekoliko dana stiglo je priopćenje Stanoinga u kojem navode kako im je Trgovački sud odredio zabranu raspolaganja imovinom.

Najzanimljivije od svega je da u prijedlogu za pokretanje predstečajne nagodbe Stanoing navodi da ima samo jednog zaposlenog, i to direktora društva.

>> Stanoingu zabrana raspolaganja imovinom i odbijen zahtjev za predstečajnom nagodbom

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 29. srpnja.

Komentari