Otvoren novi dentalni laboratorij u Medicinskoj školi

Objavljeno: 14.06.2011. 13:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Želimir Janjić prisustvovao je otvorenju novog dentalnog laboratorija u varaždinskoj Medicinskoj školi koji će omogućiti toj školi provođenje programa obrazovanja dentalnih tehničara.

Državni tajnik Janjić je istaknuo da već osam godina prati kako napreduje sustav obrazovanja u Varaždinskoj županiji naglasivši da je naša županija najviše napredovala u tom pogledu.

Opremanje dentalnog laboratorija u Medicinskoj školi koštalo je milijun kuna, a investiciju je u potpunosti financirala Varaždinska županija.

Zamjenik župana Milan Pavleković svečano je otvorio novi dentalni laboratorij i naglasio pritom da se županija za to odlučila jer sjeverozapadna Hrvatska ima potrebu za tim kadrom, a do sad je školovanje za dentalnog tehničara bilo moguće samo u velikim centrima kao što su Zagreb, Rijeka i Split.

Prva generacija dentalnih tehničara u Medicinskoj školi trebala bi krenuti u školu na jesen. Taj će razred svake godine moći upisati 24 učenika, a od sljedeće školske godine trebao bi krenuti i program obrazovanja za dentalne asistente.

Prema najavama državnog tajnika Janjića, moguće je i da će od sljedeće školske godine ti programi biti dvojezični, na Hrvatskom i Engleskom jeziku tako da će, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, budući dentalni tehničari Medicinske škole moći konkurirati i na tržištu Unije.


Komentari