"Otvorena zabavna škola nogometa" u općini Donja Voća

Objavljeno: 13.06.2014. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Od 13. do 15. lipnja, svakog dana od 14:30 do 20 sati na području Općine Donja Voća provodit će se preventivni projekt pod nazivom "Otvorena zabavna škola nogometa".

Radi se o projektu koji provodi Općina Donja Voća u suradnji s humanitarnom organizacijom CROSS CULTURESS PROJECT ASSOCIATION (CCPA) iz Danske i Udrugom "Otvorena zabavna škola nogometa Hrvatska", dok su partneri u provedbi ovog projekta Osnovna škola Andrije Kačića Miošića iz Donje Voće, Područna škola "A. G. Matoš" iz Gornje Voće, Nogometni klub "Vindija" iz Donje Voće i Policijska uprava varaždinska.

Cilj projekta je organizacija sportskih aktivnosti za djecu u dobi od 6 do 12 godina, uz razvoj prijateljstva, tolerancije, podučavanje nenasilju, uvažavanju različitosti, promoviranje volonterstva, te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece.

Za vrijeme trajanja "Otvorene zabavne škole nogometa" na prostoru sportskih terena NK "Vindija" u Donjoj Voći nastojat će se kroz druženje, igru i zabavu potaknuti djecu na bavljenje sportskim aktivnostima, te će se djeci koja će sudjelovati u ovom projektu darivati sportska oprema.

Putem edukativnih radionica djecu i njihove roditelje podučavat će se o načinima mirnog rješavanja sukoba, nenasilju i toleranciji, kao i štetnosti pojedinih oblika ovisnosti.

Komentari