Otvorene prostorije Udruge Narcisa u Ludbregu

Objavljeno: 21.10.2012. 18:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

U prostorijama ludbreškog Doma zdravlja otvorene su prostorije Udruge žene u borbi protiv raka dojke - Narcisa. Udruga je osnovana s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti ranog otkrivanja i što uspješnijeg liječenja oboljelih od te opake bolesti.

Predsjednica Udruge je Nada Kapusta.

- Rak dojke značajan je problem u Hrvatskoj, a još je veći problem kasno otkrivanje te opake bolesti. Najnoviji podaci govore da i u Varaždinskoj županiji sve veći broj žena obolijeva od raka dojke, a očekuje se nažalost i daljnji porast oboljelih - kazale je N. Kapusta.

Za rad Udruge potrebne su bile i prostorije kako bi se što uspješnije obavljao i provodio program rada Udruge. Dom zdravlja Varaždinske županije izašao je u susret

- Obzirom da su u prostoru ludbreškog Doma zdravlja prazne prostorije, rado smo se priključili ovom plemenitom cilju i dali na korištenje prostorije - kazao je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Ivan Crnković. 

Prigodom otvorenja prostorija obilježen je i "Dan ružičaste vrpce" koja je ujedno simbol borbe protiv karcinoma dojke, čiji je glavni cilj upozoriti na važnost otkrivanja raka dojke jer za život uvijek ima nade.

Potporu ludbreškoj udruzi dale su i članice varaždinske udruge Mammae. 

Komentari