Ovog vikenda počinje prvenstvo u nogometnim ligama Varaždinske županije

Objavljeno: 18.08.2012. 11:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Ovog vikenda s prvenstvom startaju svi nogometaši u ligama Varaždinske županije. Sve lige bit će izrazito zanimljive, a gledatelji diljem županije bit će u prilici vidjeti čak 21 susret klubova koji se natječu pod okriljem Županijskog nogometnog saveza Varaždin...

U obranu naslova u najvišem rangu županijskog nogometa kreće Novi Marof koji se nije uspio kvalificirati u 3. HNL. Planove su im pokvarili Virovitičani koji su ih deklasirali u drugom kvalifikacijskom susretu.

Bez obzira na neuspjeh, ambicije Novomarofčana u novoj sezoni ostaju iste kao prošle.

- Ekipa se od prošle sezone nije previše mijenjala. Otišao je samo Martan, dok su stigli Jendok i Turković iz Rudara 47. Naše ambicije su ponovo osvajanje naslova te da se tako probamo kvalificirati u treću ligu- rekao je novi-stari trener Novog Marofa Zlatko Kanešić. Kanešić je prošle sezone vodio Jalžabet, a baš novomarofski nogometaši sezonu otvaraju protiv Kanešićeva bivšeg kluba.

Što se pak tiče Druge županijske lige istok, po pojačanjima i prikazanom, najviše se ističu dva gradska kluba, biškupečka Mladost te Varteks. Potonja dva kluba odmjerila su snage u prvom kolu Županijskog kupa, a pobijedila je Mladost, uvjerljivo 4:1.

Bez obzira na uvjerljivu pobjedu u Kupu, mislim da će nam Varteks jedini konkurirati u borbi za naslov, u dužno poštovanje ostalim momčadima- istaknuo je  Josip Gavranović trener biškupeče Mladosti  koja na otvaranju prvenstva odlazi u goste Slobodi u Tužno.

Trener i igrač Varteks Denis Vidaček vjeruje da će se njegovi igrač posložiti u glavi i dobro krenuti u susret prvog kola protiv tuhovčekog Poleta.

Želim da svi u igrači u svlačionici shvate gdje smo i što smo, da ne biraju treninge i utakmice te da u svaku utakmicu ulaze 100 posto jer jedino tako možemo da prvog mjesta u ligi- istaknuo je Vidaček.

Na zapadnoj strani županije najveći konkurenti za naslov su prošlogodišnji viceprvaci, nogometaši Lepoglave koji ove sezone beskompromisno najavljuju pohod na prvo mjesto.

Svi igrači su nam ostali i pojačali smo se dvojicom novih. Dobro se trenira, igrači slušaju, atmosfera je odlična i ništa osim prvog mjesta ove sezone jednostavno nas ne zanima- zaključio je Zdravko Frketin, trener i igrač Lepoglave koja u pohod na prvo mjesto počinje susretom protiv Mladosti iz Klenovnika.

Komentari