Parkovi: Stižu računi za prvu ratu godišnje grobne naknade

Objavljeno: 28.02.2014. 16:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinski Parkovi obavještavaju sve korisnike grobnih mjesta kako od 1. ožujka stižu računi za prvu ratu godišnje grobne naknade.

Godišnju grobnu naknadu građani su, temeljem Odluke o grobljima, dužni podmiriti do 30. ožujka 2014. godine.

Naime, u članku 29. spomenute odluke navodi se kako su korisnici "grobnih mjesta dužni godišnju grobnu naknadu plaćati u dvije rate, prvu do 30. ožujka, a drugu do 30. rujna tekuće godine. Uprava groblja dužna je uplatnice za naplatu naknade dostaviti korisnicima najkasnije 15 dana prije dospijeća obveze plaćanja. Korisnicima grobnih mjesta koji nisu platili godišnju grobnu naknadu u propisanim rokovima, Uprava groblja dužna je dostaviti uplatnice i opomene preporučenim pismom, a protiv korisnika koji ni nakon toga nisu izvršili plaćanje poduzeti zakonom propisane mjere. Uprava groblja dužna je evidentirati svaku izvršenu uplatu u zasebnim grobnim evidencijama. Godišnja naknada za korištenje grobnog mjesta prihod je Uprave groblja, a koristi se za namjene propisane ovom Odlukom".

Najavljeno je također kako će računi za drugu ratu biti poslani 1. rujna, s obvezom podmirenja računa do 30. rujna 2014. godine.

Kako ističu iz Parkova, iznosi naknada za korištenje grobnih mjesta ostali su nepromijenjeni, odnosno isti su kao i protekle godine.

Komentari