obilježena peta godišnjica

PET GODINA "Perverznjak" i izložba plakata za proslavu godišnjice rada Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“

Objavljeno: 20.11.2016. 19:31

Zadnja izmjena: 20.11.2016. 19:40

Otvorenjem izložbe plakata događanja u Kulturnom centru u proteklih pet godina te izvedbom komedija za odrasle „Perverznjak“ Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, u subotu je obilježena peta godišnjica rada Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu.

- Kulturni centar „Ivan Rabuzin“ otvoren je 26.4.2011. osobnim dolaskom tadašnje premijerke Jadranke Kosor i prigodnom izložbom poznatih i osobito vrijednih slika svjetski poznatog marofskog slikara Ivana Rabuzina, čije ime Kulturni centar nosi. Danas je Kulturni centar „Ivan Rabuzin“, uz reprezentativan izgled, središnje mjesto većine događanja u Novom Marofu, ali i šire - stoji u priopćenju iz Novog Marofa.

KC je dom Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice i Gradske knjižnice Novi Marof, a u ovih su pet godina kroz multifunkcionalne veliku i malu dvoranu prošle su brojne poznate osobe i održani brojni programi.

- Spomenimo samo neke, Ljubomira i Jana Kerekeša, Stojana Matavulja, Željka Pervana, Zlatana Zuhrića Zuhru, Zijaha Sokolovića, Adama Končića, Anu Begić te mladog vinkovačkog glumca i redatelja Vladimira Andrića iz Gradskog kazališta Joza Ivakić koji je u subotu nastupio u predstavi „Perverznjak“, što je bilo i prvo sudjelovanje Novog Marofa u velikoj manifestaciji „Noć kazališta“. Ne treba posebno spominjati da je predstava oduševila Marofčane - nastavlja se u priopćenju.

– Danas imamo prepoznatljivo središte okupljanja Marofčana, ali i stanovnika iz šire okolice, na sve većem broju manifestacija u i oko Kulturnog centra. Mnogi iz velikih gradova ostali su oduševljeni monumentalnošću i uređenošću okoliša i samog Centra, neki su čak i ljubomorni. Pozivam sugrađanke i sugrađane da što više posjećuju brojne događaje i koriste usluge Pučkog otvorenog učilišta, Turističke zajednice i knjižnice – rekao je gradonačelnik Jenkač koji je zahvalio bivšem ravnatelju i sadašnjoj ravnateljici, kao i djelatnicima, na trudu u organizaciji programa u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

Komentari