Ulaganje u infrastrukturu

Počinje izgradnja rotora u Općini Bednja vrijedna oko milijun eura

Objavljeno: 18.08.2023. 17:29

Zadnja izmjena: 18.08.2023. 18:22

U Općini Bednja sve je spremno za početak radova na izgradnji rotora, u sklopu kojeg će se rekonstruirati most preko rijeke Bednje, što je projekt vrijedan oko milijun eura, priopćeno je danas iz te Općine.

Radovi će se izvoditi na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednja. Novo kružno raskrižje projektirano je tako da se osigura nesmetan prolaz svih vozila koja sudjeluju u prometu, uključujući tegljače i kamione s prikolicom, kao i prolaz izvanrednog prijevoza dužine čak do 45 metara. Rotor će biti osvijetljen modernom i ekološki prihvatljivom LED rasvjetom ugradnjom 10 pocinčanih metalnih rasvjetnih stupova visine 8 metara. Uredit će se i obližnji most preko Bednje. 

- Most preko rijeke Bednje rekonstruirat će se u skladu sa zahtjevima nove trase. Izgradit će se pješačko-biciklističke staza koja će povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu – pojasnio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak, koji je nedavno obišao sve lokacije u društvu s članom Uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem.

 Planira se i izgradnja nogostupa te biciklističke staze u mjestu Vrhovec Bednjanski, čime se stvara moderna i sigurna prometna povezanost.

Kada se tome pridoda i činjenica da će brza cesta Varaždin-Ivanec -Lepoglava-Krapina prolaziti kroz Općinu Bednja, to sve potvrđuje da na području 
Općine slijede investicije u prometnoj infrastrukturi kakvih još ni izbliza nije bilo na tom području, navode se u priopćenju. Po riječima načelnika Poljaka, na taj način za mještane će se stvoriti gotovo idealni uvjeti da ostanu živjeti na njihovim 'lepim bregima'.

Komentari