općina bednja

Načelniku Poljaku ministar Piletić uručio ugovor o financiranju projekta 'Zaželi'

Objavljeno: 23.03.2024. 13:31

Zadnja izmjena: 23.03.2024. 13:31

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić jučer je u Zagrebu načelniku Općine Bednja Damiru Poljaku uručio ugovor o financiranju provedbe projekta "Zaželi - Potpora i podrška".

Naime, riječ je o projektu za koji je Ministarstvo Općini odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura. Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom s područja Općine Bednja i Općine Vinica, partnera na projektu.

- U okviru projekta zaposlit će se devet osoba koje će se brinuti o minimalno 54 korisnika u općini Bednja i dvije osobe koje će se brinuti o minimalno 12 korisnika u općini Vinica. Zadovoljni smo što možemo nastaviti projekt jer na taj se način izravno doprinosi povećanju socijalne inkluzije, kvalitete života te prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom - rekao je Poljak i dodao da će projekt trajati 36 mjeseci.

Podsjetimo, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je odluku o dodjeli ukupno 126.138.000 eura bespovratnih sredstava prijaviteljima u okviru projekta "Zaželi - prevencija institucionalizacije", a među odobrenim projektima i ove je godine Općina Bednja.

Komentari